Ο Φώτης και ο Αποστόλης αποφασίζουν να επισκεφθούν το σπίτι του Χρήστου, όπου εκεί βρίσκουν την Βικτώρια. Ο Χρήστος, βγάζει όπλο και το στρέφει στον Αποστόλη, ο οποίος όμως απειλεί πως αν τον σκοτώσει ο δικηγόρος του θα παραδώσει στην αστυνομία το κουτί με τα αναμνηστικά.

Με την απειλή αυτή, οι σχεδιασμοί του Χρήστου και της Βικτώριας υποχρεούνται να αλλάξουν και προτείνουν στον Αποστόλη μια ανταλλαγή: την απελευθέρωσή του για το επίμαχο κουτί που τον «καίει». Ο Αποστόλης συμφωνεί με την πρόταση και επικοινωνεί με τη Μάγια, ζητώντας της να αφήσει το κουτί σε συγκεκριμένο σημείο.

Την ίδια ώρα, ο Πάρης αποκαλύπτει στον Ντίνο ότι ο Σίμος του έχει πει ψέματα. Αντιμετωπίζοντας τον Σίμο, ο Ντίνος του ζητά εξηγήσεις, αλλά ο εκείνος προσπαθεί να θολώσει τα νερά για μια ακόμη φορά. Στη συνέχεια, ο Σίμος πιέζει την Αμαλία να αποκαλύψει τον βιασμό της από τον Πάρη, με σκοπό να τον βγάλει από τη μέση, αλλά εκείνη του λέει ότι ο πρώην σύντροφός της έχει αλλάξει.

Και ο Χριστόφορος, όμως, αλλάζει όταν μαθαίνει από την αστυνομία το περιεχόμενο του γράμματος του γιου του. Η ανακάλυψη αυτή τον σοκάρει, και ζητά από τη Βικτώρια να πάει στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να της αποκαλύψει τον λόγο.

Παράλληλα, ο Αποστόλης ακολουθεί το σχέδιο που οργάνωσαν με τον Χρήστο και τη Βικτώρια: παραδίδεται στην αστυνομία, κατηγορώντας τον Δούβλη για όλα. Ωστόσο, όταν ο Πάρης τον επισκέπτεται στο κρατητήριο, του υπόσχεται ότι θα του αποκαλύψει την αλήθεια και «καρφώνει» τη Δωροθέα, λέγοντας ότι γνώριζε πως ήταν ζωντανός αλλά τον έκρυβε, με αντάλλαγμα το πατρικό τους.

Ο Ρένος συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τη φωτιά και ο Σίμος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, όμως, όταν τον βλέπει ο Αποστόλης, αρνείται ότι είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε. Έτσι, λοιπόν, ο Ρένος αφήνεται ελεύθερος και ο Σίμος του λέει ότι πρέπει να απαλλαγούν από τον Πάρη. Όμως πριν προλάβουν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση, ο Πάρης, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, επιστρέφοντας στο σπίτι λέει σε όλους όσα έκανε η Δωροθέα πίσω από την πλάτη τους και η Όλγα εξοργισμένη καταθέτει εναντίον της στην αστυνομία. Ο Αποστόλης επιβεβαιώνει τα λεγόμενά της, με αποτέλεσμα η Δωροθέα να συλλαμβάνεται, αφήνοντας τον Σίμο σε κατάσταση σοκ.