Σασμός: Η αντίστροφη μέτρηση για τον Λάζαρο ξεκινά αμέσως μετά τον πυροβολισμό του Νικηφόρου Σταματάκη. Αρχικά ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος αποφασίζουν να τον κρύψουν σε μια σπηλιά πάνω στο βουνό, ελπίζοντας να τον προστατεύσουν από τον κίνδυνο…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Η αστυνομία παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση

Αργότερα, όμως, αποφασίζουν να επιχειρήσουν να τον φυγαδεύσουν σε μια άλλη χώρα, με σκοπό να ξεκινήσει εκεί μια νέα ζωή. Η εκτέλεση αυτού του σχεδίου, όμως, αποτυγχάνει πριν καν ξεκινήσει, καθώς η αστυνομία παρακολουθεί από κοντά κάθε τους κίνηση, διατηρώντας πάντα διακριτική παρουσία.

Ο Λάζαρος αντιλαμβάνεται πως αν παραδοθεί, κάτι που το θέλει ο Παύλος προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες, θα φυλακιστεί και η Σταματάκηδες δεν θα αργήσουν να δώσουν εντολή θανάτου.

Ωστόσο, αν διαλέξει να παραμείνει στην Άνω Ποριά και να περιφέρεται ως κλέφτης, τότε ο Νικολής και ο Δημητρός Σταματάκης που τον έχουν στο στόχαστρο τους, αργά ή γρήγορα θα τον ανακαλύψουν. Έτσι, ο Λάζαρος, τελικά αποφασίζει να δώσει τέλος στη δική του ζωή και να κρεμαστεί.