Σασμός: Ο Αντώνης κουκουλώνει την δολοφονία το Λάζαρου

Ο Μαθιός αποχαιρετά, με τον τρόπο του, τον Αστέρη και τη Βασιλική, έχοντας αποφασίσει οριστικά να πάρει πάνω του την ευθύνη για τον φόνο του Λάζαρου. Παράλληλα, ο Παύλος δίνει τελεσίγραφο στην Εύα να φύγει από την Κρήτη, για να μην αποκαλύψει ότι ο Μαθιός είναι ο δολοφόνος του Στεφανή, διαφορετικά θα πει σε όλους ποια πραγματικά είναι.

Η Εύα αντιδρά έντονα στα λόγια του Παύλου, κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του Ευθύμη, ο οποίος τον αγαπούσε και τον άφησε κληρονόμο του. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μαθιός εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα και παραδίδεται για τον φόνο του Λάζαρου.

Ο Αντώνης, παρότι δέχεται την ομολογία του Μαθιού, διατηρεί τις επιφυλάξεις του, γνωρίζοντας τον όρκο που είχε δώσει στη μνήμη του Νικηφόρου να μην χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά όπλο. Στη συνέχεια, ο Μανώλης φτάνει στο τμήμα και δίνει άλλοθι στον Μαθιό για τη νύχτα της δολοφονίας του Λάζαρου, επιδιώκοντας να προστατεύσει τον πατέρα του νεκρού φίλου του.

Η Βασιλική σπεύδει κι εκείνη στο αστυνομικό τμήμα και ομολογεί λεπτομερώς τα γεγονότα που συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στη σπηλιά. Ο Αντώνης, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, αποφασίζει να προστατεύσει τους Σταματάκηδες, καλύπτοντας τη δολοφονία και κουκουλώνοντας τα γεγονότα. Ωστόσο, το μυστικό τους δεν θα μείνει κρυφό…