Σασμός: Ένας φρέσκος αέρας αλλαγής φυσά στην Άνω Ποριάς, καθώς ο Αστέρης και η Αργυρώ προετοιμάζονται για τον αρραβώνα τους, που θα γίνουν στο καφενείο του Παντελή. Πλέον είναι σαφές πως ο κύκλος αίματος και εκδίκησης μεταξύ των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων έχει οριστικά κλείσει, αν και ο σασμός ακόμα δεν έχει επέλθει… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια

Μόνο που ο Αντρέας έχει άλλα σχέδια για τον αρραβώνα τους που κανείς δεν ξέρει. Εν τω μεταξύ, ο Αντώνης συνεχίζει τις έρευνές του για τον φόνο του Ευθύμη και ο Παύλος μπαίνει στο κάδρο των ερευνών, καθώς στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να σκοτώσει τον παιδικό του φίλο, αν αυτός κάνει κακό στην οικογένειά του.

Ο Παύλος ταράζεται όταν ο Αντώνης του λέει να περάσει από το τμήμα για κατάθεση και αποτυπώματα, αλλά κρατάει τη σύγχυσή του κρυφή, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να είναι συντετριμμένος από τον χαμό του φίλου του, μια κατάσταση που παρατηρεί και η Αιμιλία. Ο Νικηφόρος αρχίζει να αποδέχεται το γεγονός ότι ο Μαθιός είναι πατέρας του και το δείχνει. Με χαρά δηλώνει την επιθυμία του να ξεκινήσουν μια σχέση πατέρα-γιου και να ανακτήσουν τον χαμένο χρόνο.

Η Βασιλική βάζει τα κομμάτια του παζλ της οικογένειας που ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει με τον Στεφανή. Την ίδια στιγμή, η Εύα επισκέπτεται το μνήμα του αδελφού της και παρακαλεί τον παπα-Μιχάλη να μην αποκαλύψει την ταυτότητά της. Μια δεύτερη αναπάντεχη συνάντηση της Εύα με τον Αντρέα ενθουσιάζει εκείνον, που δεν περίμενε να την ξαναδεί.

Παρόλα αυτά, η Εύα δεν δίνει πολλά περιθώρια στον Αντρέα. Την χαιρετά τυπικά και φεύγει, αφήνοντάς τον με απορία. Ο Αντρέας ρωτά τον παπα-Μιχάλη για την ταυτότητά της, αλλά δεν λαμβάνει καμία απάντηση. Καθώς ο Αστέρης εργάζεται στο αλουμινάδικο, η Στέλλα τον επισκέπτεται κι εκείνος της ανακοινώνει τους αρραβώνες της με την Αργυρώ. Η δικηγόρος αγκαλιάζει τον Αστέρη από χαρά, ενώ ο Αντρέας παρακολουθεί τη σκηνή και παρεξηγεί την κατάσταση. Νομίζει ότι αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για να διαλύσει τη σχέση της ανιψιάς του.

Παρά τις προσπάθειές του αργότερα να διευθετήσει τα πράγματα με τον Παύλο σχετικά με την σκηνή που είδε, οι προετοιμασίες για τον αρραβώνα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, παρά τις καλές εξελίξεις με τη Θοδώρα, η γνωριμία της με την Εύα και ένα κακό προαίσθημα που έχει ο Παντελής φαίνεται να ρίχνουν σκιές στη σχέση της με τον Γιώργο.

Η Βασιλική επιστρέφει στη δουλειά της και παίρνει στα χέρια της κάτι που την συγκλονίζει. Πρόκειται για την καρφίτσα που της είχε δώσει πριν μήνες ο Ευθύμης, και παρόλο που την είχε αρνηθεί, τώρα τη βρίσκει με ένα σημείωμα που λέει: «Τώρα δεν μπορείς να μου το επιστρέψεις».