Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω ομολογεί τον φόνο του Βαφέα… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: απόλυτη αναταραχή…

Ο εμπρησμός στο σπίτι της οικογένειας σήμαναν την αρχή ενός νέου Γολγοθά. Η Χάιδω συνειδητοποίησε πως το σκοτεινό παρελθόν της έχει επιστρέψει, αδιαμφισβήτητο και απρόσκλητο, και αντιλαμβάνεται πως δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τον φόβο του. Οι δράστες που επιχείρησαν να στερήσουν τη ζωή της, της νύφης της και της εγγονής της, είναι αναμφίβολα άνθρωποι του περιβάλλοντος του Βαφέα. Καθηλωμένη από φόβο, αντιμετωπίζει μια αδιέξοδη κατάσταση.

Στον Κουράκο δεν μπορεί να στραφεί, φυσικά, καθώς αυτό θα σημαίνει την ομολογία της ίδιας της δολοφονίας. Οι νύχτες γίνονται βασανιστήριο από εφιάλτες. Πώς θα αντιδρούσε ο Λυκούργος, ο άντρας της, αν μάθαινε πως τα χέρια της έχουν λερωθεί με αίμα; Ανεξάρτητα από την επιθυμία της να το αποφύγει, κατανοεί ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την αλήθεια και να του μιλήσει για τη δολοφονία του Βαφέα. Ειδικά μετά την προσπάθεια επίθεσης εναντίον του γιου της, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ανακριβείς σκέψεις διαπερνούν τον Λυκούργο αρχικά. Δυσκολεύεται να δεχθεί ότι η Χάιδω θα μπορούσε να είχε διαπράξει φόνο. Σιγά-σιγά, όμως, καταλαβάινει το ψυχολογικό και συναισθηματικό βάρος της πράξης της. Η Χάιδω επιχειρεί να του εξηγήσει ότι η πράξη αυτή συνέβη σε μια σκοτεινή στιγμή της ζωής της, όταν η ίδια αναζητούσε εκδίκηση για την απώλεια της κόρης της. Παρά τον αρχικό θυμό που νιώθει για το ένοχο μυστικό της Χάιδω, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ο Λυκούργος, ως δικηγόρος, συνειδητοποιεί την πολυπλοκότητα της κατάστασης και προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό της. Αντιλαμβάνεται ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αόρατο αλλά απειλητικό εχθρό που τους περικυκλώνει, έχοντας στόχο την καταστροφή τους.

Αγωνία για το μωρό της Μαρίνας

Η έπαυλη βρίσκεται σε μια κατάσταση απόλυτης αναταραχής, καθώς ο Ισίδωρος εμφανίζεται έξω με όπλο, έτοιμος να αντιμετωπίσει τους ληστές… Οι αδίστακτοι επιτήδειοι άνδρες απειλούν ανοιχτά την οικογένεια Βρεττάκου, ενώ δεν διστάζουν να κακομεταχειριστούν ακόμα και τη Μαρίνα, παρά τις φωνές του Μάνου να την αφήσουν ήσυχη λόγω της εγκυμοσύνης της… Ο πανικός της είναι μεγάλος… Εξακολουθεί να είναι άγνωστο αν το μωρό που κυοφορεί είναι καλά στην υγεία του, καθώς ακόμα δεν έχει κάνει αμνιοπαρακέντηση. Έτσι, το μεγάλο ερώτημα παραμένει εάν το παιδί θα καταφέρει ποτέ να έρθει στον κόσμο με όλες αυτές τις δύσκολες συνθήκες…