Η Ασπασία βάζει μπρος το διαζύγιό της. Η Ξένια βάζει «φωτιά» στο σπίτι του Δημοσθένη

Η Ασπασία είναι μια γυναίκα που έχει βαθιά αγάπη και αφοσίωση προς τους ανθρώπους της. Αν και έχει περάσει πολλά στον γάμο της με τον Δημοσθένη, παραμένει πιστή στη σχέση τους. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια υποψία ότι ο σύζυγός της μπορεί να έχει ερωμένη.

Στο μεταξύ, η Ξένια που έχει βάλει στόχο να χωρίσει το ζευγάρι βάζει μπρος ένα σχέδιο. Τηλεφωνεί ανώνυμα στην Ασπασία και της αποκαλύπτει πως ο Δημοσθένης έχει σχέση με μια άλλη γυναίκα και περιμένει το παιδί του. Μάλιστα της δίνει και την διεύθυνση της, προτρέποντάς την να συναντήσει την ερωμένη του άντρα της.

Η Ασπασία σοκάρεται και δυσκολεύεται να δεχτεί το γεγονός ότι ο σύζυγός της την έχει προδώσει. Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ταξιδεύει μέχρι την Καλαμάτα για να συναντήσει την Ξένια, η οποία κάνει την ανήξερη για το ανώνυμο τηλεφώνημα, αλλά της επιβεβαιώνει τα πάντα. Η Ασπασία επιστρέφει στο σπίτι ψυχολογικά ράκος και ζητά από ον Δημοσθένη εξηγήσεις.

Εκείνος της αποκαλύπτει το σχέδιό του και οργισμένη, η Ασπασία του ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναθρέψει το παιδί αυτό και φεύγει. Όταν η Ειρήνη ρωτά τι συνέβη, η Ασπασία της λέει τα πάντα και αναγκάζεται να της αποκαλύψει ότι δεν είναι κόρη του Δημοσθένη, χωρίς όμως να την πει την ταυτότητα του πραγματικού πατέρα της.

Η Ειρήνη γίνεται έξαλλη και παίρνει το μέρος του Δημοσθένη, ενώ η Ασπασία βρίσκει τον Λυκούργο, ζητώντας του να αναλάβει το διαζύγιό της. Όταν ο σύζυγός της το μαθαίνει, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, προειδοποιεί τον δικηγόρο της ότι δεν πρόκειται να χωρίσουν, λέγοντας του ότι αν φτάσουν στο δικαστήριο, θα αποκαλύψει γεγονότα που δεν συμφέρουν την Ασπασία. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ειρήνη αποκαλύπτει στον Φίλιππο και τη Βασιλική ότι δεν είναι παιδί του Δημοσθένη και ο νεαρός είναι έτοιμος να της πει ότι είναι ετεροθαλή αδέλφια.