Η Γη της Ελιάς: Στο στόχαστρο του Δημοσθένη μπαίνουν Κουράκος Δήμητρα

Ο Δημοσθένης ψάχνει το παρελθόν του Ισίδωρου για να ανακαλύψει τι τον συνδέει με την γυναίκα που αναφέρει στην διαθήκη του. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα στο σπίτι των Βρεττάκων παραμένει τεταμένη, παρά τις προσπάθειες της Αμαλίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τους υπόλοιπους.

Αρχικά προσπαθεί να πλησιάσει την Αθηνά, όμως εκείνη την αντιμετωπίζει δύσπιστα και είναι συγκρατημένη. Η Αμαλία, παρότι προσπαθεί να διορθώσει τις σχέσεις της με τους άλλους, δεν σταματά να παρεμβαίνει συνεχώς στην ανατροφή της Αγγελικής, προκαλώντας νέα διαμάχη με τη Μαρίνα και τον Μάνο.

Η Ασπασία εξακολουθεί να ζητάει διαζύγιο από τον Δημοσθένη, αλλά εκείνος απειλεί ότι να δημοσιοποιήσει τα μυστικά της και να την ρεζιλέψει. Η σύζυγός του όμως δεν είναι η μόνη που εκβιάζει…Στο στόχαστρο του είναι ο Ισίδωρος, τον οποίο στριμώχνει τόσο πολύ που τον αναγκάζει να αποκαλύψει στα πάντα στην οικογένεια του.

Ο Μάνος και η Μαρίνα τον συμβουλεύουν να αναζητήσει βοήθεια από την αστυνομία και ο Ισίδωρος ακολουθεί τη συμβουλή τους, μιλώντας με τον Κουράκο και ζητώντας τη σύλληψη του εκβιαστή.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του αστυνομικού, ο Ισίδωρος κλείνει ραντεβού με τον Δημοσθένη για να του παραδώσει τα χρήματα που ζητά. Το σχέδιο είναι να αφήσει τα χρήματα σε ένα ερημικό μέρος, ώστε η αστυνομία να συλλάβει τον εκβιαστή. Όταν ο άντρας, που έχει στείλει ο Δημοσθένης να πάρει τα χρήματα εμφανίζεται στο σημείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει.

Έξαλλος, ο Δημοσθένης που η επιχείρηση του απέτυχε αναζητά εκδίκηση και ο Βαγιάκος, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, του προτείνει ένα σχέδιο για να απομακρύνουν οριστικά τον Γιώργη και τη Δήμητρα από την Αρεόπολη.