Τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτήν την αδιέξοδη κατάσταση, η Θεοφανώ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ατόμων, με τη Δαμιανή και τη Πολυξένη να την παρακολουθούν προσεκτικά, περιμένοντας το παραπάτημα που θα τους δώσει την αφορμή να βάλουν σε εφαρμογή τα σκοτεινά τους σχέδια για την απομάκρυνσή της από τον πύργο ή ακόμα και για τον θάνατο της.

Από την άλλη, ο Αντρέι, που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η Θεοφανώ με το χάρισμά της και τα οράματά της, επιθυμεί να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο μαζί της. Εν τω μεταξύ, το μυστικό της δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κρυφό και η εγκυμοσύνη της είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί, δημιουργώντας ταραχή στον πύργο των Λασκαραίων.

Ο Μιχαήλ, παρά την παραίτησή του, παραμένει ο άρχοντας του πύργου και πιστεύει ότι ο γάμος της Θεοφανώς με τον Φρίξο πρέπει να επισπευσθεί για λόγους τιμής. Ωστόσο, αγνοώντας την αλήθεια λογαριάζει χωρίς τον Μάρκο, που αδυνατεί να δεχτεί μια τέτοια εξέλιξη.

Ο Μάρκος δεν μπορεί να δεχτεί ότι η αγαπημένη του παντρεύεται κάποιον άλλον και αυτός ο άλλος θα γίνει πατέρας του δικού του παιδιού. Ψάχνοντας για λύση, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να διεκδικήσει αυτό που του «ανήκει» – την Θεοφανώ και το παιδί του.

Είναι εμφανές ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Παράλληλα, η σύγκρουση μεταξύ της Θεοφανώς και του Αντρέι οδηγεί σε αποκαλύψεις που θα συνταράξουν τους Λασκαραίους.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Ποτούλα αποφασίζει να αντιμετωπίσει τους Γερακάρηδες, ακόμα και με κίνδυνο για τη ζωή της, ενώ ο Μισέλ, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, προχωρά σε ένα παράτολμο σχέδιο με στόχο τον θησαυρό των Γερακάρηδων, προκειμένου να παραμείνει στον πύργο. Ο Κανέλος, από την πλευρά του, μαθαίνει το σκοτεινό παρελθόν του Τζανέτου και ανακαλύπτει ένα μεγάλο μυστικό που, που αν γίνει γνωστό, μπορεί να προκαλέσει σεισμό πολλών ρίχτερ!