Μετά τη φωτιά – Την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου, στις 21.00, ανοίγει αυλαία η πολυαναμενόμενη νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Μετά τη φωτιά». Η σειρά, που σκηνοθετείται από τον ταλαντούχο Γρηγόρη Καραντινάκη και έχει διασκευή σεναρίου από τη Ρένα Ρίγγα, θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

Μετά τη φωτιά – Ant1: Όλα όσα θα δούμε στα δύο πρώτα επεισόδια

Η ιστορία εστιάζει σε τρεις διαφορετικές γυναίκες, οι οποίες μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά βρίσκουν τον τρόπο να ανακαλύψουν τη δύναμη και να αναλάβουν τον έλεγχο της δικής τους ζωής. Σε αυτή τη συγκλονιστική αφήγηση, θα συναντήσουμε έντονα συναισθήματα, απρόβλεπτες ανατροπές, κρυφά μυστικά, επικές ερωτικές ιστορίες και αλυσιδωτές συγκρούσεις. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στη Γαλλία το 1897.

Η Ειρήνη και ο αρραβωνιαστικός της, ο Αλέξανδρος, ετοιμάζουν μια φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό την υποστήριξη γυναικών που έχουν υποστεί κακοποίηση. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται πολλά πρόσωπα, μεταξύ τους η Ανθή, που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της και να φύγει από την Αθήνα σε λίγες ημέρες.

Παράλληλα, στην εκδήλωση βρίσκεται και η Ιωάννα, ξαδέλφη της Ειρήνης. Η Ιωάννα έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω της τον κακοποιητικό σύζυγό της, τον Άρη, και χρησιμοποιεί την εκδήλωση ως πρόσχημα για να εξαφανιστεί μαζί με την κόρη της. Ωστόσο, όλα παίρνουν μια απροσδόκητη τροπή όταν μια φοβερή πυρκαγιά ξεσπά στον χώρο της εκδήλωσης.

Η φωτιά αποδεικνύεται μοιραία για τις τρεις γυναίκες. Παρόλο που επιβιώνουν από τις φλόγες, η ζωή τους υφίσταται ανεπανόρθωτες αλλαγές. Η είδηση της πυρκαγιάς σοκάρει όλους, καθώς υπάρχουν και θύματα. Όταν ο Άρης μαθαίνει για το συμβάν, τρέχει στον χώρο της εκδήλωσης ανήσυχος για την μοίρα της συζύγου του και του αδελφού του, του Αλεξάνδρου.

Οι παρευρισκόμενοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν τις ζωές τους, ενώ η Ειρήνη βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Μάρτυρας μιας τρομακτικής σκηνής που περιλαμβάνει τον αρραβωνιαστικό της, αποκτά τραυματικές εμπειρίες προτού χάσει τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια, η Ιωάννα, με τη βοήθεια του Νίκου, προσπαθεί να ξεφύγει από τον Άρη.

Μάλιστα,ο Άρης πιστεύει πως η γυναίκα εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του κτιρίου. Από την άλλη, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, η Ανθή και η Μάνια αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες καθώς παραμένουν εγκλωβισμένες στις φλόγες, ενώ ο Οδυσσέας, ένας νέος με γενναιότητα, βρίσκεται παγιδευμένος στο υπόγειο του κτιρίου που γίνεται η εκδήλωση.