Ο Μάνος έξαλλος έπειτα από ακόμα μία σύγκρουση με την Αμαλία λέει στην Αθηνά τι συνέβη. «Ήρθε να μου ζητήσει τον λόγο γιατί, λέει, την πολεμάω. Της τα έχωσα, με απείλησε ότι θα τα πει στον πατέρα μου και της είπα ότι θα την βγάλω τρελή. Ξαναήρθε, ξεκίνησε καβγά, της τα έχωσα ξανά αλλά με μαγνητοφωνούσε και πήγε και με κάρφωσε.. έβαλε τον Ισίδωρο να ακούσει τα όσα, όχι κολακευτικά, της έσουρα. Με μαγνητοφώνησε και τώρα ήρθε να μου την πει. Μου είπε ότι αν θέλω πόλεμο, πόλεμο θα έχω! Και την πλήρωσε το φλιτζάνι», της εξηγεί κι εκείνη τα χάνει και του ζητά να ηρεμήσει και να του πει με λεπτομέρεια τι ακριβώς έγινε.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Την ίδια ώρα η Αμαλία ρωτά τον Ισίδωρο αν μίλησε στον γιο του για την συμπεριφορά του. «Δεν του χάιδεψα τα αυτιά. Τι θες- λεπτομέρειες; Σε παρακαλώ..Μπορείς να μου λύσεις μιαν απορία; Πως σου ήρθε η ιδέα να μαγνητοφωνήσεις τον Μάνο;», τη ρωτά με την σειρά του κι εκείνη του απαντά πως δεν είχε άλλον τρόπο για να την πιστέψει.

Ωστόσο, ο Ισίδωρος φαίνεται εκνευρισμένος με την κίνηση της Αμαλίας να μαγνητοφωνήσει τον Μάνο και υποτιμητικά της λέει: «Σκέφτομαι. Έχεις περίπλοκο μυαλό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ να μαγνητοφωνήσω άνθρωπο. Μου θύμισες μια φράση του Μακιαβέλι, που διάβασα κάποτε και μου έκανε εντύπωση, «Πράξε ακόμα και το κακό, αν το υπαγορεύει η αναγκαιότητα»! Ένας σύγχρονος Μακιαβέλι μας προέκυψες!»

Στο μεταξύ, η Βασιλική μιλάει στην Μαρίνα για τον εφιάλτη που είδε, ότι κάποιος σκότωσε τον Φίλιππο και φοβάται πως θα συμβεί κάτι κακό, ενώ ο Μάνος πηγαίνει στον Λυκούργο και του μιλάει για τον καυγά που είχε με τον Παναγιώτη Βαφέα. «Συναντηθήκαμε τυχαία και μόλις με είδε είπε «Να κι ο Μάνος ο Βρεττάκος ο γαλαζοαίματος..πάει στο δικαστήριο να ψευδομαρτυρήσει».

Φούντωσα, του ζήτησα το λόγο, μου όρμησε, ήρθαμε στα χέρια και μας χώρισε ο Δημοσθένης. Μπορεί να έκανα ζημιά στην υπόθεση; Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, δεν σκέφτηκα καθαρά..», του λέει κι εκείνος σκέφτεται πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τις απειλές του Βαφέα στο δικαστήριο υπέρ τους.