Σασμός: Η Βασιλική είναι αυτή που θα πάει στον νεκροθάλαμο για να ντύσει τον γιο της για το τελευταίο του ταξίδι…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Το τελευταίο αντίο στον Νικηφόρο

Ενώ του φορά το αγαπημένο του κοστούμι και ένα λευκό πουκάμισο πάνω του, τηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο του λέει τρυφερά: «Παγωμένος είσαι, αγάπη μου; Θα σε ζεστάνουν τα ρούχα που σου έχουμε φέρει». Ο Μαθιός, αφού την αγκαλιάσει θα την αφήσει μόνη της με τον γιο της.

Λίγο αργότερα, ο Μαθιός και ο Αστέρης αναλαμβάνουν να κρατήσουν το μπροστινό μέρος του φέρετρου του Νικηφόρου πάνω στους ώμους τους, ενώ το πίσω μέρος το υποστηρίζουν οι Νικολής και Δημητρός. Ο παπάς ακολουθεί στην σειρά, ενώ η Βασιλική υποστηρίζεται από την Αργυρώ.

Μια θέση πίσω από αυτούς, θα βρίσκεται η Καλλιόπη και η Κατερίνα. Καθώς η πομπή περνά από το χωριό, την πλατεία και το καφενείο, ο ήχος της πένθιμης καμπάνας ανατριχιάζει τους πάντες. Φτάνουν στην εκκλησία, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το μοιραίο τέλος του Νικηφόρου.

Το φέρετρο φτάνει στην εκκλησία, όπου ξεκινά η τελετή. «Γιε μου, αγόρι μου…», λέει η Βασιλική. Κανένας δεν μπορεί να δεχτεί την πραγματικότητα. Όλοι παραμένουν όρθιοι, περιμένοντας να ολοκληρωθεί αυτή η βαριά υποχρέωση που βαραίνει τις καρδιές τους.

Σε ένα σημείο απομονωμένη βρίσκεται η Θοδώρα, που αντί να τηρήσει τις οδηγίες του γιατρού και να παραμείνει ξαπλωμένη, έρχεται να αποχαιρετήσει τον παιδικό της φίλο για τελευταία φορά. Στον νου της έχει και τον Μανόλη, ο οποίος νιώθει ότι έχει χάσει τον μισό του εαυτό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, παράλληλα με τον πόνο που την επιπλήττει, η Βασιλική ορκίζεται στον γιο της ότι αργά ή γρήγορα ο δολοφόνος του θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες στον άλλο κόσμο.

Μετά τον καφέ στο καφενείο του Παντελή, η Βασιλική και ο Μαθιός επιστρέφουν στο άδειο πλέον σπίτι τους, ενώ η Καλλιόπη, καταρρακωμένη από την θλίψη, δέχεται την αγάπη και φροντίδα του Αστέρη. Εκείνος την βοηθά να ηρεμήσει και να κοιμηθεί, ενώ η ίδια δεν σταματά να κρατά στα χέρια της το πολύτιμο μενταγιόν που της είχε χαρίσει ο άντρας της, ο οποίος εδώ και χρόνια την επισκέπτεται μόνο ως φάντασμα.

Η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμα πιο τραγική για όλους. Κυρίως, όμως, για τον Μαθιό, που είχε δώσει όρκο στην Βασιλική να ξανά βάψει τα χέρια του με αίμα…