Ηλέκτρα σημερινό επεισόδιο: Η επιστροφή του Νικόλα ξυπνά στην Ηλέκτρα τις μνήμες από το τραγικό παρελθόν… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr τα επεόμενα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Ηλέκτρα».

Ηλέκτρα 3/10 Επεισόδιο 2

«Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί»

Επεισόδιο 2ο. Η επιστροφή του Νικόλα ξυπνά στην Ηλέκτρα τις μνήμες από το τραγικό παρελθόν. Θύτης και θύμα αναμετριούνται ξανά στο σήμερα και η Ηλέκτρα παλεύει να ξεπεράσει τον φόβο που νιώθει για τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της. Την ίδια ώρα, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη και μ’ ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα, αυτό που της προκαλεί ο νέος καθηγητής.

Στο δείπνο που παραθέτει ο σύζυγός της, Σωτήρης, προς τιμήν του, ο Παύλος ανακαλύπτει πόσο βαθιά δυστυχισμένη είναι αυτή η γυναίκα.

Θα τολμήσει, άραγε, να την ελευθερώσει από τη φυλακή της; Ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει ο Παύλος και γιατί φοβάται τη φιλική κουβεντούλα που θέλει να του κάνει ο διοικητής της Χωροφυλακής;

Ποια θα είναι η αντίδραση του Νικόλα στην ταπεινωτική συμπεριφορά του πατέρα του, Πέτρου Βρεττού, και τι σχέση μπορεί να έχει ένα κλειδί, με μια ψεύτικη συγγνώμη και μια φωτιά που ξεσπά στο ναυπηγείο;