Η Αμαλία βιώνει βαθιά κατάθλιψη κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων στη σειρά «Η Γη της Ελιάς», καθώς ο Ισίδωρος αποφασίζει να ταξιδέψει στο Λονδίνο, αφήνοντάς την μόνη. Όταν επιστρέφει, η Αμαλία προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του, αλλά εκείνος επιμένει να διατηρεί απόσταση.

Η Αμαλία, τρομερά ανήσυχη για τη συμπεριφορά του συζύγου της, ζητά τη βοήθεια της Ιουλίας για να ηρεμήσει τον θυμό του. Ωστόσο, ο Ισίδωρος συνεχίζει να την αντιμετωπίζει ψυχρά, οδηγώντας την σε μια ακραία αντίδραση.

Η Ιουλία, σύντομα, εξηγεί στην Αμαλία ότι ο Ισίδωρος δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς. Αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα, η Αμαλία ζητά τη βοήθεια του Μάνου και της Μαρίνας.

Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος, ο Μάνος, η Αθηνά και η Μαργαρίτα συνεννοούνται με τον Τζον Μακρίδη, καθορίζοντας τους όρους και το πλάνο της συνεργασίας τους. Ο Φίλιππος, βλέποντας τη Βασιλική με τον Μιλτιάδη, φοβάται το χειρότερο.

Η ζήλια του εντείνεται, ανησυχώντας για μια πιθανή σχέση μεταξύ της Βασιλικής και του Μιλτιάδη. Ο Παρασκευάς στηρίζει αυτό το συναίσθημα, ελπίζοντας να τον παροτρύνει να επανασυνδεθεί με τη Βασιλική, αλλά η προσπάθειά του αποτυγχάνει.

Ο Στάθης, οργισμένος, απαγορεύει στην Ιουλία να πάει την Κηφισιά και να μείνει μόνη της. Ωστόσο, με την εξήγηση των λόγων που θέλει να απομακρυνθεί από τη Μάνη μέχρι τη γέννηση του παιδιού, η Ιουλία καταφέρνει να τον πείσει και τελικά συμφωνεί με την προϋπόθεση ότι θα προσέχει και θα προσλάβει εσωτερική γυναίκα.

Ο Τζον Μακρίδης ασκεί ερωτική πίεση στην Αθηνά και οι δύο τους να αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα. Ο Χρήστος αποφεύγει την Αριάδνη, ενώ ο Αποστόλης τους βλέπει σε τρυφερή στιγμή. Η Ασπασία συμβουλεύει την κόρη της, Ειρήνη, να μην ξανά γυρίσει στην αγκαλιά του Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης σπεύδει να σταθεί στο πλευρό της Ξένιας, η οποία έχει ξαφνικούς πόνους.