Η Φιλιώ εκνευρισμένη στην κρεβατοκάμαρα, σκίζει τις ζωγραφιές της όταν ξαφνικά ακούει την εξώπορτα και πετάγεται πάνω.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Κατεβαίνει κάτω τρέχοντας: «Έφυγε αυτός», ρωτά την Αθηνά, η οποία με την σειρά της της λέει ότι ο Τζον είναι πολύ καλός κύριος και πως θα πρέπει να της έχει εμπιστοσύνη.

Την ίδια ώρα, στο καφενείο ο Πότης και η Άννα προσπαθούν να ψαρέψουν τον Αποστόλη για να μάθουν ποιος είναι ο παντρεμένος που έχει εξωσυζυγική σχέση. «Άκου Πότη, δεν θα κάνετε εσύ κι αδελφή μου, αλλά κυρίως εσύ, όλη την Αρεόπολη άνω κάτω! Αυτά τα μυστικά, μακριά από σας», του απαντά εκείνος και ο Πότης το παίζει θιγμένος.

Την ίδια ώρα στο σπίτι τον Βρεττάκων έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το τραπέζι που έχουν στον Μακρίδη και η Μαρίνα μάταια προσπαθεί να ψαρέψει τον Ισίδωρο για την Αμαλία. «Σ’ έβαλε ο Μάνος να με ψαρέψεις έτσι; Πες του χαιρετίσματα, ότι δεν μου πήρες λέξη. Όταν μάθω εγώ, θα μάθετε κι εσείς. Γιατί μέχρι στιγμής, δεν ξέρω τίποτα! Όλα παίζονται. Προς το παρόν, μας ενδιαφέρει μόνο να ευχαριστηθεί ο καλεσμένος μας το βράδυ. Είσαι εσύ μία…», της λέει χαμογελώντας.

Στο μεταξύ η Ειρήνη επισκέπτεται την Ασπασία. «Θέλω να μου πεις σε τι φάση βρίσκεσαι…την αλήθεια όμως. Έχεις λεφτά;», την ρωτά κι εκείνη της εξηγεί ότι τα λιγοστά χρήματα που βγάζει από το τικ τοκ φύγαν στο σούπερ μάρκετ.

«Προχώρα με το διαζύγιο, να του πάρεις αυτά που δικαιούσαι μετά από τόσα χρόνια γάμου!», την συμβουλεύει αλλά η Ασπασία φοβάται. «Δεν γίνεται Ειρήνη μου, έχω τη φωλιά μου λερωμένη…Θα με διασύρει ο πατέρας σου σε ολάκερη τη Μάνη…», της απαντά.

«Μη σκαλώνεις. Ο μπαμπάς θα κάνει τουμπεκί στο δικαστήριο, θα δεις. Δεν θέλει με τίποτα να μαθευτεί ότι του φόρτωσες ξένο παιδί! Κάνε αυτό που πρέπει για να εξασφαλίσεις τον εαυτό σου!», συνεχίζει η Ειρήνη κι εκείνη ξαφνιάζεται.

«Μου κάνει εντύπωση που επιμένεις τόσο. Παίρνεις το μέρος μου σ’ αυτή τη διαμάχη, ενώ δεν σε συμφέρει να πας κόντρα στον πατέρα σου. Από οικονομικής άποψης και γενικότερα…», της λέει, όμως η Ειρήνη δεν πτοείται κι έτσι η Ασπασία της υπόσχεται ότι θα σκεφτεί όσα της είπε.