Το Ναυάγιο: Ο χρόνος περνά και ένα μήνα μετά οι επιζώντες του ναυαγίου και όσοι έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους προσπαθούν να ξεπεράσουν τον πόνο και να κάνουν μια νέα αρχή. Θα τους το επιτρέψει όμως η μοίρα; Ο Παντελίδης πιέζει τον Ιπποκράτη και την Ειρήνη να παραστούν στην τελετή βράβευσης του Λιμενικού αξιωματικού που έδρασε ηρωικά, σώζοντας πολλές ζωές.

Την ίδια στιγμή, ο Διονύσης επισκέπτεται απρόσμενα το σπίτι της Λίνας, προσφέροντάς της ένα ρόλο σε μια ταινία. Η νεαρή γυναίκα όμως είναι μπερδεμένη και αναρωτιέται εάν μπορεί να επιστρέψει και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Ο Γιώργης καλεί τον Βασίλη για μια επείγουσα συζήτηση σχετικά με ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, ενώ ο Μάκης και ο Πέτρος ξεκινούν δουλειά σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων, προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα οικονομικά.

Οι παλιές αμαρτίες του Αντώνη εξακολουθούν να επηρεάζουν τον Πέτρο, ενώ η Λαμπρινή, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη της Σοφούλας, και αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους χειρότερους φόβους της. Ο Τρύφωνας αποχαιρετά την Ειρήνη και επιστρέφει στα Κύθηρα.