Το πολυπόθητο ραντεβού με τη Λίνα, που ο Μάκης ανυπομονεί να γίνει, πραγματοποιείται, όμως δεν έχει την καλύτερη εξέλιξη….. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη σειρά του Mega, Το Ναυάγιο.

Παρόλα αυτά την επόμενη μέρα, εκείνος περιμένει να του τηλεφωνήσει…Ένα τηλεφώνημα, όμως, που ποτέ δεν γίνεται, καθώς η Βάσω πληροφορείται από τη μητέρα της ότι ο αρραβωνιαστικός της στα Χανιά εκμεταλλεύεται την απουσία της και γυρνάει δεξιά και αριστερά. Ταραγμένη, αποφασίζει να επιστρέψει για να λογαριαστούν και η Λίνα πηγαίνει μαζί της.

Οι δύο αδερφές φεύγουν για την Κρήτη, ενώ ο Μάκης περιμένει αγωνιωδώς πάνω από το τηλέφωνο. Τελικά, όταν το τηλέφωνο χτυπάει, δεν ήταν για εκείνον αλλά για τον Πέτρο, και τα νέα είναι άσχημα. Τις τελευταίες μέρες, εκείνος προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει την κλεμμένη εικόνα στις αποθήκες του λιμενικού, ρισκάροντας να αποκαλυφθεί το μυστικό του, προκειμένου να ξεφύγει από τους διώκτες του. Παράλληλα, στην Κρήτη, η Λαμπρινή αρνείται να δεχτεί τον θάνατο του γιου της, πιστεύοντας ότι εκείνος επέζησε από το ναυάγιο.

Αρνείται λοιπόν να φορέσει μαύρα και να πενθήσει και το χωριό στρέφεται εναντίον της, με αποτέλεσμα ο παπά-Γρηγόρης να έρχεται σε δύσκολη θέση. Στο μεταξύ, στην Αθήνα, ο Άγγελος μιλάει στον Πέτρο για τις υποψίες του για τον καταζητούμενο φονιά του «Φοίνιξ», κάνοντας τον να νιώσει άσχημα για το μπλέξιμο του.

Όταν οι διώκτες του εμφανίζονται και να απαιτούν τα χρήματα που είχαν δώσει στον Αντώνη, έρχεται σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, καθώς έχει ήδη στείλει αυτά τα χρήματα στη Σοφούλα και έχει μείνει άφραγκος. Τώρα φοβόταν για τη ζωή του, γνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα σταματούσαν μέχρι να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ευτυχώς γι’ αυτόν, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, την επόμενη φορά που θα πάνε για να τον βρουν και να τον απειλήσουν, στην αυλή θα είναι ο Άγγελος…