Η Ασπασία αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Καλαμάτα, όπου συναντά τη Ξένια. Μόλις αντιλαμβάνεται το σχέδιο του Δημοσθένη, σοκάρεται: «Θέλει να με πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Θέλει να με πληγώσει. Είναι αδίστακτος», μονολογεί με δάκρυα στα μάτια.

Όταν επιστρέφει στο σπίτι της, του αποκαλύπτει τα πάντα και του ξεκαθαρίζει: «Κοίτα βγάλτο από το μυαλό σου, ότι θα δεχτώ κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να μεγαλώσω το παιδί της αγαπητικιάς σου, που να χτυπιέσαι κάτω» και φεύγει από το σπίτι.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη έχει φτάσει στα όριά της: «Δεν την παλεύω μαζί σας. Μια είσαστε μέσα στα μέλια και μια σκοτώνεστε. Πότε καλά;», λέει και η Ασπασία προσπαθώντας να της εξηγήσει τα ανεξήγητα αναγκάζεται να της πει ότι δεν είναι κόρη του Δημοσθένη, χωρίς φυσικά να της αποκαλύψει την ταυτότητα του βιολογικού της πατέρα.

Στο μεταξύ, η Ιουλία αντιλαμβάνεται ότι η Αριάδνη πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην οικογένεια, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη Μάνη για να κρύψει την εγκυμοσύνη της.

Ο Κουράκος, αντιμετωπίζοντας την ανυπόφορη κατάσταση, μιλάει στον Ορέστη για την σχέση του με τη Δήμητρα: «Ορέστη δεν αισθάνομαι καλά εδώ και πολύ καιρό. Η Δήμητρα κι εγώ είμαστε μαζί»,του αποκαλύπτει κι εκείνος, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, αντιδρά άσχημα, με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να οδηγούνται σε σύγκρουση και μάλιστα να πιάνονται στα χέρια.