Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ενώ η Κρίστια προσπαθεί να κρατήσει τον Μάρκο ζωντανό, τα πράγματα στο σπίτι είναι δύσκολα. Ο Χριστόφορος αντιμετωπίζει τον Γιάννο, που τον σημαδεύει με το όπλο, προσπαθώντας να τον αναγκάσει να παραδεχτεί τις ενέργειες του. Αλλά τότε, από το πουθενά, εμφανίζεται ο Φίλιππος και χτυπάει τον Γιάννο από πίσω, αφήνοντάς τον αναίσθητο…. Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Open.

Το Μυστικό της Πεταλούδας: Η Χριστίνα λέει στον Άρη ότι δεν ξέρει τι θα κάνει….

Εκείνη τη στιγμή, ο Φίλιππος κοιτάει γύρω του και αποφασίζει να βάλει φωτιά στο σπίτι, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Ο καπνός αρχίζει να γεμίζει τους χώρους, ενώ ο Χριστόφορος ανακτά τη συνείδησή του και αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, ο Θέμης, που είναι αγνοούμενος από τους υπόλοιπους, αρχίζει να μαζεύει τα πράγματά του στο σπίτι,χωρίς να ξέρει ότι η φωτιά είναι έτοιμη να τον περικυκλώσει.

Η Χριστίνα πλησιάζει τον Άρη, ενημερώνοντάς τον για την πρόταση του Θέμη να φύγουν μαζί για την Αθήνα. Ο Άρης, ανησυχώντας για την ασφάλεια της Χριστίνας, την παροτρύνει να μην μείνει στο σπίτι.

Η Ειρήνη, που παρατηρεί τον καπνό από μακριά, συνειδητοποιεί τον κίνδυνο και καλεί την πυροσβεστική. Έτσι όπως βλέπει την φωτιά παρατηρεί ότι ο Φίλιππος βγάζει τον Μάρκο από το σπίτι, κρατώντας τον στην αγκαλιά του.
Στη συνέχεια, η Ειρήνη απευθύνεται στη Σοφία και τον Αρίστο, ρωτώντας τους για το πού έδωσε η Ηλέκτρα τη Δέσποινα, αλλά δεν παίρνει κάποια σαφή απάντηση, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να το ανακαλύψει μόνη της.
Στο μεταξύ, ο Φίλιππος ενημερώνει τον Χριστόφορο ότι είχε πει στην Ειρήνη για το περιστατικό με τον Γιάννο και τη φωτιά, ενώ η Μαρκέλλα τον κατακρίνει για την προδοσία του απέναντι στον Χριστόφορο. Επιπλέον, ο Στέφανος προσπαθεί να ενημερώσει την Ειρήνη μέσω τηλεφώνου, ότι ο Γιάννος δεν ήταν στη φωτιά, με αποτέλεσμα η Ειρήνη να πάει με τον Φίλιππο στο σπίτι της Ηλέκτρας, όπου αντιμετωπίζουν κάτι αναπάντεχο.