Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Συζητώντας με τον Φίλιππο, η Ειρήνη αναφέρει το θέμα του σταυρού. Ο Φίλιππος της αποκαλύπτει πως σε μια προηγούμενη συζήτηση με την Ηλέκτρα είχε σκεφτεί ότι η θεία της ίσως έκρυβε κάτι…. Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Open.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη δείχνει το σταυρουδάκι στον Χριστόφορο, ρωτώντας τον αν έχει δει να το φοράει η Εύα, και τότε της αποκαλύπτει ότι η Εύα πιστεύει πως η Δέσποινα δεν έχει πεθάνει, αλλά πιθανόν να δόθηκε για υιοθεσία.

Ενημερώνοντας την Εύα, η Ειρήνη ανακοινώνει την απόφασή της να ερευνήσει εάν η Δέσποινα υιοθετήθηκε από το ορφανοτροφείο, και ταυτόχρονα να εντοπίσει την Ηλέκτρα, λέγοντας ότι μόνο εκείνη μπορεί να γνωρίζει για το που βρίσκεται η Δέσποινα. Επίσης, όταν βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα, λέει στον Χριστόφορο ότι ανακάλυψε πως ο τάφος της Δέσποινας ήταν άδειος.

Ο Χριστόφορος, σε κατάσταση απόγνωσης, ζητάει από τη Σοφία να του αποκαλύψει που είναι η Ηλέκτρα και πού έχει δώσει την κόρη του. Η Ειρήνη, βλέποντας τη Σοφία να κοιμάται, φροντίζει γι’ αυτήν και ανακοινώνει στον Αρίστο για τον άδειο τάφο της Δέσποινας. Ο Αρίστος την προτρέπει να κρατήσει την είδηση μακριά από τα αυτιά της Σοφίας.

Από την άλλη, ο Γιάννος, γεμάτος οργή, αναζητά τρόπους για να πιέσει περισσότερο τον Χριστόφορο σχετικά με την εξαφάνιση της Μαρίνας.