Ο Στάθης έξαλλος επιστρέφει στο σπίτι και στριμώχνει την Αριάδνη για να μάθει την αλήθεια: «Ήταν η Αφροδίτη στο καφενείο. Άλλαξαν κλειδαριές έλεγε, γιατί έχασε ο Χρήστος τα κλειδιά του. Δικά του είναι τα κλειδιά που βρήκα εδώ μέσα; Λέγε, γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει! Εδώ είναι Μάνη κι υπάρχουν άγραφοι κανόνες! Δε θα με ξεφτιλίσεις εσύ! Πες μου, ήταν ο Χρήστος εδώ!;!;», την ρωτά κι εκείνη μη έχοντας άλλη επιλογή αναγκάζεται να το παραδεχτεί:

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Ωραία, ναι ήρθε! Γιατί κάνεις έτσι, ένα καφέ ήπιαμε, τίποτα περισσότερο! Δεν στο είπα, γιατί με στριμώχνεις και νομίζεις ότι κάτι έχω μαζί του!», του απαντά, αλλά ο Στάθης δεν πείθεται και επιμένει.

Τότε η Αριάδνη τον ρωτάει αν θέλει να φύγει από το σπίτι του. Ο Στάθης δεν της δίνει καμία απάντηση και η νεαρή παίρνει το μπουφάν της, βροντάει την πόρτα και φεύγει, αφήνοντας τον Στάθη εκνευρισμένο.

Η Δήμητρα καταφέρνει να βγει από το σπίτι, χωρίς να την αντιληφθούν ο Ρουσσέας και η Τούλα, όμως καταλαβαίνει πως κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και ότι «παίζει» με τη φωτιά.

«Παραλίγο να γίνει χοντρή βλακεία! Στο τσακ τη γλίτωσα! Πάλι καλά που μπήκαν και οι δύο μαζί στο μπάνιο σαν τα πιτσουνάκια και κατάφερα να την κάνω χωρίς να με δουν!», λέει τρομαγμένη στον Λάμπρο, αλλά είναι ικανοποιημένη που κατάφερε να αντιγράψει τα αρχεία από το λάπτοπ του Ρουσσέα.

Την ίδια ώρα, η Αρετή χαίρεται για την αθώωση της, ενώ η Ασπασία φοβούμενη ότι θα καταλήξει και πάλι στο αυτόφωρο προσπαθεί να την ηρεμήσει, αλλά μάταια. «Δεν ξέρουν καθόλου με ποια έχουν μπλέξει! Θα τους κάνω εγώ όλους να φτύσουν το γάλα της μάνας τους!», συνεχίζει να απειλεί, την ώρα που ο Τάσος ενημερώνει την γυναίκα του ότι έχει κλείσει εισιτήρια Βενετία και στη συνέχεια πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει βοήθεια από τον Κουράκο.

«Ήρθα να σου πω, ότι παρ’ όλο το αυτόφωρο, η Αρετή δεν κάθεται καλά! Μόλις έφυγε απ’ το δικαστήριο, ήρθε απ’ το φούρνο μου κι άρχισε πάλι τα σκατοψύχια! Κάνε κάτι, θα χάσω την υπομονή μου και θα γίνει το σύστριγκλο! Είμαι καλός – καλός, μέχρι να μου γυρίσει το μάτι ανάποδα και μετά δεν υπολογίζω τίποτα! Στο λέω!», του λέει κι εκείνος του απαντά:

«Θα την καλέσω αύριο το πρωί εδώ και θα της τρίξω τα δόντια. Από κει και πέρα, κανονίστε κι οι δύο την πορεία σας. Δε θα ασχολούμαι συνέχεια μ’ εσένα και την Αρετή!».

Αμέσως μετά ο Κουράκος ακούει τον Βαγιάκο να λέει στον Στράτο ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κανένα σεμινάριο της αστυνομίας και ότι η Δήμητρα τους φλόμωσε στα ψέματα.

Ο Κουράκος τους ρωτά ποιος τους το είπε και ο Στράτος προσπαθεί να τον ψαρέψει. «Εγώ να ενημερώσω ήθελα. Γιατί ο Βαγιάκος δεν βάζει γλώσσα μέσα, μη πάει και τα πει στο καφενείο και χαλάσει η δουλειά αν η Δήμητρα είναι σε μυστική αποστολή», δικαιολογείται στον Κουράκο, ο οποίος όμως δεν πέφτει στην παγίδα.