Η Γη της Ελιάς εξελίξεις: Ο γάμος του Χρήστου με την Αφροδίτη δεν κατάφερε να βάλει φρένο στα συναισθήματά του απέναντι στην Αριάδνη. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της Αριάδνης που βλέπει τον νεαρό να είναι ερωτευμένος μαζί της. Και οι δύο βρίσκονται στον ίδιο χώρο, και η κατάσταση γίνεται αφόρητη, καθώς δεν μπορούν να ζήσουν τον έρωτα τους.

Η φλόγα του πάθους όχι μόνο δεν σβήνει, αλλά αντιθέτως, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Έτσι, μια νύχτα, ο Χρήστος υποκύπτει στα συναισθήματά του για την Αριάδνη, ζώντας μαζί της στιγμές απόλυτου έρωτα. Την επόμενη ημέρα, όμως, συνειδητοποιεί την πράξη της απιστίας του, και οι τύψεις ξεκινούν να τον βασανίζουν.

Τι θα δούμε στα επεισόδια αυτής της εβδομάδας: Η Άννα υποψιάζεται ότι είναι έγκυος, αλλά δηλώνει στον Πότη ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει το μωρό. Εκείνος στεναχωριέται, γιατί το θέλει. Ο Ισίδωρος αρρωσταίνει και η Αμαλία είναι πολύ περιποιητική μαζί του. Η Αριάδνη έρχεται κοντά με τον Χρήστο.

Η Άννα εξομολογείται στην Αναστασία και στον Αποστόλη την πιθανή εγκυμοσύνη της. Εκείνοι τη συμβουλεύουν να κρατήσει οπωσδήποτε το παιδί, προκαλώντας την αντίδρασή της. Η Χάιδω είναι ενοχλημένη που η Λουκία καθόταν δίπλα στον Λυκούργο στον γάμο.