Μετά τον θάνατο του εγγονού του, ο Πάνος έχει αλλάξει ριζικά σαν άνθρωπος. Βυθισμένος στον πόνο και την θλίψη και πεπεισμένος ότι ο Παναγιώτης δεν μπορεί να ήταν ο μανιακός δολοφόνος, ο μοναδικός στόχος του είναι η εκδίκηση.

Η ανάγκη αυτή να τιμωρήσει όσους συνέβαλαν στην απώλεια του μοναδικού ανθρώπου που είχε στη ζωή, τον εγγονού του, τον οποίο μεγάλωσε μόνος του μετά τον χαμό των δικών του, είναι λουκούμι για τον Αλέκο, που αμέσως αναλαμβάνει δράση για να εκδικηθεί εκείνους που τον οδήγησαν στη φυλακή.

Έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια του και προχωρά στην υλοποίησή τους. Τώρα, οι αντίπαλοί του βρίσκονται σε ευάλωτη θέση. Ο Ανδρέας παραμένει ακόμα αδύναμος στο νοσοκομείο, ο Σταύρος ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει για πάντα την αδερφή του, την Κατερίνα, ενώ ο Δημήτρης, δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι σκότωσε έναν άνθρωπο, έστω κι αν αυτό έγινε εν ώρα καθήκοντος.

Έτσι, λοιπόν, ο Αλέκος εκμεταλλεύεται την κατάσταση και καταθέτει επίσημη καταγγελία κατά του Δημήτρη, κατηγορώντας τον ότι ενήργησε προμελετημένα, με σκοπό να σκοτώσει τον άνθρωπο που δήθεν απήγαγε τη γυναίκα του.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος, σπεύδει στη βίλα του Βερβερίδη με την ομάδα της Σήμανσης και παίρνει τον κάλυκα της σφαίρας που έριξε προειδοποιητικά ο Δημήτρης στον αέρα για να αναγκάσει τον Παναγιώτη να σταματήσει και λίγο αργότερα τον παραδίδει στον Χατζή, ο οποίος φροντίζει την εξαφάνισή του.

Συνεπώς, είναι πλέον πιο εύκολο για τον Αλέκο να υποστηρίξει τις κατηγορίες του μπροστά στον Σταύρο, ο οποίος στηρίζει τον φίλο του και αποφασίζει να κλείσει την υπόθεση, ώστε να μπορέσουν να αφήσουν πίσω τους την τραγωδία και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Όμως, ούτε ο Πάνος ούτε ο Αλέκος έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Κάτω από τη μύτη όλων ο Χατζής επισκέπτεται τον επιθεωρητή Καρέλη, έχοντας μαζί του φακέλους με στοιχεία. Υποστηρίζει ότι οι εισαγγελείς Μαρκέτος και Μαυρίδης, καθώς και ο αστυνόμος Παπαδάκης, αποτελούν μια κλίκα που ενεργεί αυθαίρετα και παράνομα, είτε για να αθωώσει είτε για να καταδικάσει υπόπτους.

Ισχυρίζεται ότι ο Δημήτρης έχει γνώσεις ανατομίας και γνώριζε πού ακριβώς να στοχεύσει για να σκοτώσει τον Παναγιώτη, καθώς και ότι δεν πυροβόλησε ποτέ στον αέρα, αλλά εν ψυχρώ. Κατηγορεί τον Ανδρέα ότι αλλοίωσε τα στοιχεία για να τον προστατεύσει, ενώ ο Σταύρος κουκούλωσε την υπόθεση, αφήνοντας τον δολοφόνο ελεύθερο.

Ο επιθεωρητής Καρέλης μπαίνει σε σκέψεις και δέχεται να εξετάσει τους φακέλους με τα στοιχεία και λίγο μετά την κηδεία της Κατερίνας, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, καταφθάνει στην εισαγγελία Πειραιά, έτοιμος να πάρει κεφάλια.

Κατακεραυνώνει τους τρεις αξιωματούχους και, εν συνεχεία, τους παύει προσωρινά από τα καθήκοντά τους, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση. Αναθέτει αυτό το έργο στην Αγγελική, απαγορεύοντάς της κάθε επαφή μαζί τους, και της επισημαίνει ότι πλέον θα λογοδοτεί μόνο σε εκείνον.