Όπως είχαμε αναφέρει αρχικά, ο Ισίδωρος Βρεττάκος αποφασίζει να αφήσει την Αμαλία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να περάσει τις εορτές με την κόρη του, την Αντιγόνη.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απουσίας του στο εξωτερικό, συμβαίνουν γεγονότα που προκαλούν έκπληξη όσον αφορά τον γάμο του. Η επιστροφή του Ισίδωρου αποκαλύπτει τις εν λόγω εκπλήξεις.

Όπως θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της νέας χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, η Αμαλία παρότι την έχει προειδοποιήσει ο Ισίδωρος, δεν λέει να συνέλθει ίσως από τη μεγαλομανία, ίσως από την ανάγκη της να γίνει αρεστή και απαραίτητη, πέφτει από το ένα σφάλμα στο άλλο.

Όσο καιρό ο Ισίδωρος έλειπε, η Αμαλία από πίσω συνέχιζε να κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Ισίδωρου, η Αμαλία συνέχιζε να επηρεάζει τη μικρή Αγγελική, παρότι τόσο ο Μάνος όσο και η Μαρίνα τής έκαναν ένα σωρό παρατηρήσεις.

Η συμπεριφορά της αποτελεί αποτέλεσμα της αίσθησής της ότι απειλείται και πιστεύει ότι όλοι έχουν στραφεί εναντίον της, κάτι που την πιέζει να κάνει συνεχώς λάθη. Όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι.

Ο Ισίδωρος, μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του, μαθαίνει από όλους τα νέα κατορθώματα της Αμαλίας και αποφασίζει να κάνει μια τελευταία κίνηση. Παρότι γνωρίζει ότι έχει κάνει λάθος, η υπερηφάνειά του δεν τον αφήνει να το παραδεχτεί δημόσια ότι η επιλογή του να παντρευτεί την Αμαλία δεν ήταν σωστή, αλλά μόνον στον εαυτό του.

Έτσι αποφασίζει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους πριν είναι αργά και πριν την αφήσει να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση μέσα στην οικογένειά του.

Στην αρχή είναι απόμακρος και με τον τρόπο του της δείχνει ότι κάτι συμβαίνει και τελικά της λέει: «Αμαλία, πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά». Χωρίς πολλές περιστροφές, ο Ισίδωρος τη βάζει κάτω:

«Έμαθα ότι όσο έλειπα εδώ μέσα έγινε χαμός εξαιτίας σου», της λέει και όταν η Αμαλία πάει να του δικαιολογηθεί, ο Ισίδωρος την κόβει αυστηρά: «Τώρα μιλάω εγώ. Καταλαβαίνεις ότι τα περιθώρια μαζί σου έχουν στενέψει επικίνδυνα. Αυτά που έγιναν δεν μ’ αρέσουν καθόλου. Και για να μη σου πω να φύγεις με συνοπτικές διαδικασίες, σου λέω μόνο να συμμαζευτείς. Αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία. Η μαζέψου ή χωρίζουμε», της ξεκαθαρίζει και την αφήνει άναυδη.

Η Αμαλία μετά από αυτό το τελεσίγραφο αρχίζει να αλλάζει στάση. Άραγε θα μπορέσει να συμμορφωθεί με όσα της είπε ο Ισίδωρος ή μετά από καιρό θα αρχίσει να κάνει πάλι τα ίδια;