Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Αλλαγή στις ημέρες προβολής της αγαπημένης μας σειράς αυτή την εβδομάδα… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Επεισόδια 8 έως 12

Πιο συγκεκριμένα το διπλό επεισόδιο της Κυριακής αναβάλεται και η σειρά θα προβληθεί με μονά επεισόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 21:00. Στη θέση του Κυριακάτικου επεισοδίου θα προβληθεί η νέα σειρά Το Ναυάγιο.

Τι θα δούμε την εβδομάδα που έρχεται:

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023
Επεισόδιο 08. Ο Φίλιππος παίρνει άδεια από τον στρατό και πηγαίνει στη Μάνη όπου μαθαίνει για την καταστροφή του θερμοκηπίου. Ανησυχεί κι αυτός με τη σειρά του ότι κάποιος έχει βάλει την οικογένειά του στο στόχαστρο. Την ίδια ώρα, η Βασιλική βλέπει έναν εφιάλτη με τον Φίλιππο και φοβάται μην αποδειχθεί κι αυτός προφητικός. Η Μαρίνα κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στον Μάνο για τις γυμνές φωτογραφίες που βρήκε στο κινητό του, ενώ σύντομα θα ανακαλύψει όλη την αλήθεια πίσω από τη μυστηριώδη γυναίκα.

Η Αθηνά αποφασίζει να αναβάλει το ταξίδι στο Σούνιο, προκειμένου να μην αφήσει τη Φιλιώ μόνη της. Έτσι, η Μαρία βρίσκει την ευκαιρία να οργανώσει μια ακόμα χαρτοπαικτική βραδιά. Ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στη Χάιδω ότι δέχεται απειλές κι εκείνη τρέμει μην τριτώσει το κακό. Το κλίμα στο σπίτι του Δημοσθένη είναι βαρύ, όμως και ο ίδιος και η Ασπασία προσποιούνται πως όλα πηγαίνουν καλά, για χατίρι της Ειρήνης. Ο Σωτήρης βλέπει ότι γύρισε ο Φίλιππος στο χωριό και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Επεισόδιο 09. Η Μαρίνα ζητά από τον Μάνο να χωρίσουν κι ετοιμάζει τη βαλίτσα της για να φύγει από σπίτι. Η σχέση του Πότη με την Άννα είναι πλέον επίσημη. Ο Αποστόλης όμως αντιδρά και ξεκαθαρίζει ότι θα βάλει τον Πότη σώγαμπρο στο σπίτι του. Η Βασιλική βλέπει πάλι εφιάλτη με τον Φίλιππο και το κακό της προαίσθημα ενισχύεται.

Η Μαρίνα είναι ανένδοτη και ετοιμάζεται να μιλήσει στην Αγγελική για το διαζύγιο. Ο Μάνος, ωστόσο, της κάνει κατάθεση ψυχής και της ζητά ταπεινά συγγνώμη. Ο Ισίδωρος και η Αμαλία συνεχίζουν τις βόλτες στην Αθήνα και το δέσιμο μεταξύ τους γίνεται όλο και πιο δυνατό. Η Ασπασία συναντά τη Χάιδω και της αποκαλύπτει ότι μίλησε στον Δημοσθένη για την Ειρήνη. Οι εντάσεις ανάμεσα στην Αντωνία και την Αλκμήνη επηρεάζουν την απόδοσή τους στη δουλειά και ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει να τους τρίξει τα δόντια.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Επεισόδιο 10. Ο Δημοσθένης, μετά τη δραματική αποκάλυψη πως η Ειρήνη δεν είναι κόρη του, διαχωρίζει τη θέση του σχετικά με την ανατροφή της. Η Άννα και ο Πότης απολαμβάνουν τις πρώτες ημέρες του έρωτά τους.

Την ίδια ώρα, ο Ορέστης και η Δήμητρα εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Η Μαρίνα συγχωρεί τον Μάνο για την επιπολαιότητά του, όμως η σχέση τους θα μπει σε ένα δύσβατο μονοπάτι, όταν η Μαρίνα αναγκαστεί να γεννήσει πρόωρα. Η μανία της εκδίκησης «χτυπά» τον Φίλιππο…

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Επεισόδιο 11. Ο Δημοσθένης βγάζει για φαγητό στην ταβέρνα μία άγνωστη γυναίκα, την Ξένια (Άντρεα Χάννα), και όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ζευγάρι. Από την άλλη, η Αρετή πιέζει την Ασπασία να της πει τι είναι αυτό που την απασχολεί, αλλά εκείνη ντρέπεται να της μιλήσει και κρατάει για τον εαυτό της το ένοχο μυστικό της.

Η Αθηνά και η Μαργαρίτα, όσο περνούν οι μέρες, προβληματίζονται με τη στάση της Φιλιώς η οποία έχει κλειστεί στο δωμάτιό της και ζωγραφίζει δυσάρεστες και ζοφερές εικόνες. Η Ασπασία, μην αντέχοντας άλλο την ψυχρή στάση του Δημοσθένη απέναντί της, τον ρωτάει ευθέως ποια θα είναι στο εξής η σχέση τους, κι εκείνος εκρήγνυται.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023
Επεισόδιο 12. Ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης κυκλοφορεί με την ερωμένη του στο χωριό και ειδοποιεί τον Στάθη. Η Αφροδίτη βγαίνει για φαγητό με τον Αποστόλη, αλλά ο Χρήστος δεν δείχνει να ζηλεύει. Ο Ορέστης λέει στη Δήμητρα πως κατανοεί τη στάση της απέναντί του και θα πάψει να την πιέζει να προχωρήσουν σε σχέση.

Το γλυκό του κουταλιού με βάση την ελιά γίνεται ανάρπαστο και η Ασπασία χαίρεται με την επιτυχία της. Την ίδια ώρα, η Βασιλική συνειδητοποιεί πως η συνταγή της μητέρας της για τη βραβευμένη σπανακόπιτα έχει διαρρεύσει. Η Αθηνά προτείνει στη Φιλιώ να επισκεφθούν παιδοψυχολόγο, αλλά εκείνη αρνείται. Ο Πότης αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και ζητάει από την Άννα να τον παντρευτεί.