Η Αρετή ενθουσιασμένη λέει στην Βασιλική και την Ασπασία ότι ο Τάσος της έκανε πρόταση γάμου. «Μαμά αλήθεια τώρα;», την ρωτά άναυδη.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Αμέ! Και θα τον παντρευτώ με τιμή και δόξα για να σκάσει ο πατέρας σου και νυφικό θα βάλω και θα καλέσω και ολάκερη τη Μάνη και θα κάνω και παιδί- έχω περίοδο εγώ ακόμα! Πάνω στα ντουζένια μου είμαι! Όχι θα μας κάνει τον μάγκα ο πατέρας σου με την εξώγαμη την κόρη! Τώρα θα δούνε όλοι ποια είναι η Αρετή! Θα φάνε τα λυσσακά τους! Βρε ουστ! Τι με κοιτάτε; Πείτε κάτι; Δεν θα μου ευχηθείτε, η ώρα η καλή; Νυφικό θα βάλω οπωσδήποτε! Αυτά με τα ταγιεράκια δεν τα καταλαβαίνω! Και η εγγόνα μου παρανυφάκι!!» λέει η Αρετή και η Ασπασία προσπαθεί να την συνεφέρει.

«Θα τον πάρω και δεν ακούω κανέναν! Στο γάμο μας θα καεί ολάκερη η Μάνη! Και επειδή είμαι ανώτερος άνθρωπος, θα καλέσω και τον Στάθη να με καμαρώσει νυφούλα!», συνεχίζει η Αρετή και γελάει μόνη της.

Λίγο αργότερα, όταν φεύγει η Βασιλική, η Ασπασία βρίσκει την ευκαιρία να μιλήσουν μόνες με την Αρετή. «Θέλω να ξέρεις ότι είμαι πολύ χαρούμενη για σένα! Σου αξίζει να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου. Και μην το κάνεις για εκδίκηση στον Στάθη, κάντο για σένα, για να βρεις επιτέλους την ευτυχία!», της λέει.

«Άντε, τώρα η σειρά σου, άνοιξε τα μάτια σου να βρεις κανέναν! Ξεκόλλα, βγες έξω να δεις κόσμο και να σε δούνε κι αυτοί!», την συμβουλεύει η Αρετή, αλλά εκείνη διαφωνεί και δηλώνει: «Ότι και να λέμε, ο Δημοσθένης είναι αξεπέραστος!»…