Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια 86-87-88-89-90

Ο Δημοσθένης αναφέρει στον Λυκούργο τα σχέδιά του για τη διατροφή που προτίθεται να δώσει στην Ασπασία. Τέλος, η Αριάδνη συναντά τυχαία την Ιουλία στον δρόμο και, για πρώτη φορά, στέκεται να της μιλήσει και να την χαιρετήσει.

Η επιτυχημένη δραματική σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς», που καθηλώνει τους τηλεθεατές με το αμείωτο σασπένς και τις απανωτές ανατροπές στις ζωές των ηρώων της, έρχεται την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 21:00, με νέα επεισόδια.

Όσα θα δούμε από την Δευτέρα 29/1 έως και την Παρασκευή 2/2 στις 21:00:

Επεισόδιο 85
Η είδηση της εγκυμοσύνης της Ιουλίας προκαλεί έντονη οργή στην Αρετή. Για να κατευνάσει τα πνεύματα, ο Στάθης πιέζει τον Πότη να πάει στην Αρετή και να αναιρέσει όσα της είχε πει.

Την ίδια στιγμή, η Δήμητρα συνεχίζει την παρακολούθηση στο σπίτι του Ρουσσέα και καταφέρνει να εισβάλλει μέσα για να αναζητήσει αποδείξεις και ναρκωτικά.

Η Αμαλία επανέρχεται στην οικογενειακή κατοικία, αν και ο Ισίδωρος δείχνει ακόμη διστακτικός απέναντί της.

Την ίδια ώρα, το ρομάντζο ανάμεσα στον Τζον και την Αθηνά δυναμώνει, παρόλα αυτά η Φιλιώ συνεχώς τοποθετεί εμπόδια στον δρόμο τους.

Επιπλέον, η φιλία μεταξύ της Αριάδνης και της Μαρίνας ανθίζει, αλλά η Αριάδνη δεν έχει ακόμη βρει το κουράγιο να αποκαλύψει στη Μαρίνα την παράνομη σχέση της με τον Χρήστο.

Επεισόδιο 86
Ο Φίλιππος και η Βασιλική επανασυνδέονται, προσφέροντας μεγάλη χαρά στη Χάιδω, καθώς αυτό συμβαίνει την ημέρα των γενεθλίων της. Ταυτόχρονα, ο Λυκούργος οργανώνει μια έκπληξη.

Από την άλλη πλευρά, η Αθηνά αποφασίζει να συζητήσει ειλικρινά με τη Φιλιώ για τα σχέδιά της να αποτρέψει τη σχέση της με τον Τζον.

Η μικρή αισθάνεται πως είναι επιβάρυνση και επιζητά ασφάλεια στο σπίτι της Μαργαρίτας. Εν τω μεταξύ, η Δήμητρα συνεχίζει το έργο της στο σπίτι του Ρουσσέα, με τον Κουράκο να την παρακολουθεί μυστικά για να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για την κρυφή αποστολή της.

Ο Δημοσθένης αναφέρει στον Λυκούργο τα σχέδιά του για τη διατροφή που προτίθεται να δώσει στην Ασπασία. Τέλος, η Αριάδνη συναντά τυχαία την Ιουλία στον δρόμο και, για πρώτη φορά, στέκεται να της μιλήσει και να την χαιρετήσει.

Επεισόδιο 87
Ο Λυκούργος επιλέγει να εκφράσει τα αισθήματά του προς τη Χάιδω, κάνοντάς της μία εξομολόγηση συνοδευόμενη από ένα πανέμορφο δώρο. Σε άλλο σημείο, ο Στάθης και η Αριάδνη επισκέπτονται τη Βασιλική, όπου οι δύο αδελφές περνούν χρόνο μαζί.

Ο Βαγιάκος παρατηρεί τη Δήμητρα να βγαίνει από το σπίτι του Κουράκου ντυμένη με μεταμφίεση και την περνά για κάποια άλλη, ξεκινώντας να διαδίδει φήμες για ερωτική σχέση του Κουράκου.

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος ζητά συγγνώμη από την Αρετή, η οποία όμως όχι μόνο αρνείται να τη δεχτεί, αλλά αντιδρά με έντονες προσβολές. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος κοινοποιεί στην Ασπασία την οικονομική πρόταση του Δημοσθένη και την παροτρύνει για συμβιβασμό.

Ο Χρήστος και η Αριάδνη αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον, και το παράνομο ζευγάρι φαίνεται πιο ερωτευμένο από ποτέ. Η Δήμητρα, κατά τη διάρκεια μίας εισβολής στο σπίτι που παρακολουθούσε, κάνει ένα κρίσιμο λάθος: αφήνει πίσω ένα αντικείμενο που ενδέχεται να την εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Επεισόδιο 88
Ο Λυκούργος επικοινωνεί με την Ασπασία για να την ενημερώσει σχετικά με την οικονομική προσφορά που έχει λάβει από τον Δημοσθένη, προτρέποντάς την να εξετάσει την επιλογή του συμβιβασμού.

Ο Τάσος και η Αρετή αρραβωνιάζονται ενώπιον των Βασιλικής, Φίλιππου, Ειρήνης και Ασπασίας, αλλά η Βασιλική δεν κρύβει την αντιπάθειά της προς τον Τάσο.

Ο Στάθης ζητά τη βοήθεια της Χάιδως για να βελτιώσει τη σχέση μεταξύ της Βασιλικής και της Αριάδνης.

Παράλληλα, παραμένει ανήσυχος για το ποιος έχει κερδίσει την καρδιά της κόρης του. Αντιλαμβανόμενος την οικειότητα ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη, τη ρωτάει αν είναι αυτός ο νέος της έρωτας.

Ο Κουράκος ανησυχεί για την επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η Δήμητρα, όμως αυτή αρνείται να του δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα, η Αθηνά και ο Τζον φτάνουν στο σπίτι της Μαρίας στο Σούνιο, και η Μαρία ενθουσιάζεται με τη νέα σχέση της κόρης της.

Η Μαρία κάνει καλή εντύπωση στον Τζον με την προσωπικότητά της, παρόλο που η Αθηνά φαίνεται ενοχλημένη από τον αυθορμητισμό της μητέρας της.

Επεισόδιο 89
Η Αρετή, γεμάτη ενθουσιασμό για τον αρραβώνα της, περιφέρεται σε όλη την Αρεόπολη επιδεικνύοντας τη βέρα της σε κάθε ευκαιρία.

Παράλληλα, ο Τάσος κάνει σχέδια για να επανασυνδεθεί με την πρώην σύζυγό του, παρά την πρόσφατη εξέλιξη στη σχέση του με την Αρετή.

Ο Στάθης, ανησυχώντας για το μέλλον, ζητά από την Ιουλία να του διευκρινίσει αν σχεδιάζει να μείνει στην Αθήνα μετά τη γέννηση του παιδιού τους, μια ενδεχόμενη απόφαση που τον βρίσκει αντίθετο.

Εν τω μεταξύ, ο Χρήστος ανοίγεται συναισθηματικά στην Αριάδνη, ομολογώντας την αγάπη του. Η σχέση μεταξύ της Αρετής και της Χάιδως φτάνει σε σημείο έντασης, με τις δύο γυναίκες να καταλήγουν σε έναν έντονο καβγά με τραγελαφική έκβαση.

Επεισόδιο 90
Ο Τζον λαμβάνει μια αναπάντεχη κλήση από την Αμερική που τον ειδοποιεί για την αδιαθεσία της κόρης του. Αυτό τον ωθεί να αναχωρήσει βιαστικά για τη Βοστώνη, με τον Ισίδωρο να τον συνοδεύει όχι μόνο για συμπαράσταση αλλά και για άλλους λόγους.

Η Αμαλία δηλώνει έτοιμη να τους ακολουθήσει, αλλά ο Ισίδωρος της απαγορεύει να το κάνει, γεγονός που προκαλεί ένταση μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, ο Χρήστος και η Αριάδνη απολαμβάνουν την παράνομη τους σχέση, ενώ εκείνος αρχίζει να απομακρύνεται από την Αφροδίτη.

Η Μαργαρίτα αναλαμβάνει την εύρεση λύσης με τον εκδότη της Μαρίας, και όλα δείχνουν ότι τελικά το βιβλίο της θα κυκλοφορήσει. Η Μαρία συνειδητοποιεί το σημαντικό λάθος που έκανε και ο Λυκούργος προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση.

Η Αμαλία αντιλαμβάνεται ότι ο Ισίδωρος δεν βρίσκεται στην Αμερική για επαγγελματικούς λόγους και επιστρέφει στις παλιές της κακές συνήθειες, προκαλώντας την δυσαρέσκεια του Μάνου.

Τέλος, ο Αποστόλης κάνει επίσημη πρόταση γάμου στην Αναστασία, ενώ ο Ορέστης μαθαίνει για τον χωρισμό του Κουράκου και της Δήμητρας.