Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια: Η Αριάδνη εκφράζει την επιθυμία της να συναντήσει τη Βασιλική, αλλά εκείνη της ξεκαθαρίζει: «Συγγνώμη αλλά δεν έχω κανενός είδους συναίσθημα απέναντί σου, δεν έχουμε τίποτα να πούμε εμείς οι δύο». Την ίδια στιγμή, η Αθηνά αποχωρεί από το Σούνιο και παρακαλεί τη Μαρία να συνέλθει, ενώ η Αντωνία καταστρώνει ένα σχέδιο για να προκαλέσει ζήλια στην Αλκμήνη.

Ο Πότης και η Άννα αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα με τη βάρκα για ψάρεμα, ωστόσο, αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν ανακαλύπτουν πως η βάρκα έχει μια τρύπα και αρχίζει να γεμίζει νερό. Καταφέρνουν να φτάσουν σε μια κοντινή βραχονησίδα κολυμπώντας. Οι ώρες περνούν, ο Αποστόλης ανησυχεί για την απουσία τους και ενημερώνει τον Κουράκο. «Αστυνόμε, η Άννα με τον Πότη έχουν βγει με τη βάρκα στα ανοιχτά για ψάρεμα κι έχουν χαθεί, δεν έχουν γυρίσει και δεν μπορώ επικοινωνήσω μαζί τους», του λέει κι εκείνος με τη σειρά του ενημερώνει το λιμενικό.

Παράλληλα, η Αριάδνη ζητάει από τον Χρήστο να την προσλάβει στην ταβέρνα: «Θα μπορούσα να δουλέψω εδώ, αν φυσικά έχεις ανάγκη από άτομα. Έχω μεγάλη εμπειρία, δούλευα στη Θεσσαλονίκη σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια», του λέει, ενώ ο Λυκούργος αντιλαμβάνεται ότι ο Χρήστος δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω της και τον προειδοποιεί: «Δεν μ’ αρέσουν τα πολλά-πολλά με την Αριάδνη. Κοίτα, γιατί ετοιμάζεσαι για γάμο».

Στο μεταξύ, ο Ορέστης συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Πότη και της Άννας και βρίσκει προσωπικά αντικείμενα τους στον βυθό της θάλασσας.
«Αυτά τα αναγνωρίζετε; Είναι δικά τους;», ρωτάει τον Αποστόλη, ο οποίος κοντεύει να τρελαθεί από την αγωνία του, όπως και όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί τους που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τους βρουν. Παρά ταύτα, η έρευνα δεν φέρνει αποτελέσματα, και η ανησυχία εντείνεται καθώς πλησιάζει η νύχτα.

Στη βραχονησίδα, ο Πότης και η Άννα περνούν δύσκολες στιγμές. Με το σκοτάδι και τη θερμοκρασία να πέφτουν, η Άννα, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, ρίχνει ευθύνες στον Πότη: «Εσύ φταις που δεν είδες ότι η βάρκα έχει μια τρύπα να! Εδώ θα πεθάνουμε από το κρύο», του φωνάζει και ο καυγάς τους δεν έχει τελειωμό.