Η Γη της Ελιάς: Το «δώρο» του Δημοσθένη για την Ασπασία… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Οι προσπάθειες της Ιουλίας να πλησιάσει την Αριάδνη στη σειρά αποδεικνύεται ανεπιτυχής, και τώρα ο Στάθης αναλαμβάνει δράση και αποφασίζει να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη μετά τον γάμο του Πότη.

Εν τω μεταξύ, οι προετοιμασίες για τον γάμο συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, και το ζευγάρι ανυπομονεί για το ταξίδι του μέλιτος. Η Μαρίνα παρατηρεί τη σχέση του Χρήστου με την Αφροδίτη και συνειδητοποιεί πόσο λάθος συμπεράσματα έβγαλε. Ζητά συγγνώμη από τον Μάνο, και τελικά αποκαθίσταται η σχέση τους. Ο Αποστόλης κάνει το μεγάλο βήμα και αποκαλύπτει στην Αναστασία ότι θέλει να είναι μαζί της, και εκείνη ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό.

Την ίδια στιγμή, ο Κουράκος και η Δήμητρα βρίσκονται σε αδιέξοδο και επιλέγουν να λήξουν τη σχέση τους πριν αυτή αποκαλυφθεί. Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς υποδέχονται έναν νέο στρατιώτη, τον Γαβριήλ, ο οποίος εκδηλώνει πολύ παράξενη συμπεριφορά. Η Ξένια ενημερώνει τον Δημοσθένη ότι είναι έγκυος.

Εκείνος, χαρούμενος που η Ξένια περιμένει το παιδί του, σχεδιάζει μια «έκπληξη» για την Ασπασία, με σκοπό να την τιμωρήσει. Η Ασπασία, ωστόσο, δεν γνωρίζει τίποτα για το διαβολικό σχέδιο του Δημοσθένη και νομίζει ότι την έχει συγχωρήσει. Η Άννα, καθώς ετοιμάζεται για τον γάμο, ανησυχεί για τον χαμένο ελεύθερο χρόνο της, ενώ και ο Πότης αντιμετωπίζει τους δικούς του φόβους, τους οποίους μοιράζεται με τους φίλους του Λυκούργο και Στάθη.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Δήμητρα και ο Κουράκος έχουν καταλήξει ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν μαζί, και η συνεργασία τους γίνεται όλο και πιο αμήχανη, καθώς κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.