Σασμός: Ο θάνατος του Νικηφόρου πέφτει σαν βόμβα… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Η Βασιλική κατηγορεί ανοιχτά την Καλλιόπη για τον ρόλο που φέρεται να έπαιξε στον θάνατο του γιου της.
«Τι είναι αυτά που λες, νύφη μου; Είναι δυνατόν να ήθελα εγώ το κακό του εγγονού μου; Χίλιες φορές να ήμουν εγώ στη θέση του. Η καρδιά μου έχει σταματήσει να χτυπάει», της λέει και η Βασιλική την διώχνει από το σπίτι της.

«Εσύ τόσα χρόνια τον πότιζες με το φαρμάκι σου για το μίσος που έχεις απέναντι στους Βρουλάκηδες. Το ίδιο έκανες και στα παιδιά σου. Και να το αποτέλεσμα. Ο Νικηφόρος εσένα άκουσε, τα δικά σου λόγια όπλισαν το χέρι του. Δεν θέλω να σε ξαναδώ στα μάτια μου μπροστά», της ξεκαθαρίζει και ο Μαθιός μπαίνει στην μέση παρακαλώντας την μάνα του να δείξει κατανόησε μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η Μαρίνα, βλέποντας τον κίνδυνο να πλησιάσει, μιλάει με τον Αστέρη και τον πείθει ότι, όταν η κατάσταση ηρεμήσει, πρέπει να πάρει την Αργυρώ και το παιδί τους και να εγκαταλείψουν την Κρήτη για να αποφύγουν τυχόν κίνδυνο.

Ο θάνατος του Νικηφόρου πέφτει σαν βόμβα στα αυτιά της Θοδώρας από την Εύα, η οποία έρχεται να συμπαρασταθεί στη Βασιλική. Παράλληλα, η Αργυρώ προσπαθεί με απεγνωσμένο τρόπο να αποκρύψει την αλήθεια από τη γιαγιά Ειρήνη. «Αργυρούλα μου», της λέει μέσα από το νοσοκομείο, «ήρθαν πουλιά, εδώ στον ύπνο μου και μου είπαν για το μεγάλο κακό που έχει βρει το χωριό μας. Γιατί δεν μου λες τι έχει συμβεί;», τη ρωτά.

Λίγο αργότερα, ο Αστέρης ενημερώνει την Καλλιόπη για την απόφασή του να φύγει μαζί με την Αργυρώ για την Αυστραλία. Η Καλλιόπη, τυφλωμένη από τον πόνο και την οργή που νιώθει, ανακοινώνει στη Μαρίνα ότι το αίμα του εγγονού της θα πληρωθεί μόνο με αίμα. «Ο Λάζαρος πρέπει να καταδικαστεί. Εκεί είναι η θέση του», θα της πει η Μαρίνα.

Στο μεταξύ, το μίσος έχει εκτιναχθεί στα ύψη στην καρδιά της Βασιλικής, η οποία ακόμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει και να αποδεχθεί τον χαμό του γιου της. Καλεί τον Μαθιό και του ζητά κάτι ανείπωτο. «Θέλω να πάρεις τη ζωή αυτού που σκότωσε τον γιο μας» του λέει με αποφασιστικότητα. «Μου ζητάς δηλαδή να βάψω ξανά τα χέρια μου με αίμα, Βασιλική μου;», τη ρωτά και εκείνη γνέφει ναι.

Παράλληλα, η Καλλιόπη συγκαλεί συμβούλιο με τον Δημητρό και τον Νικολή. Τα σχέδιά της είναι σκοτεινά και αβέβαια, και φαίνεται ότι δεν θα έχουν καλή κατάληξη. Η Άνω Ποριά βρίσκεται σε βαθύ πένθος, ενώ ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα επικρατούν στο χωριό.

Ο Αντώνης ενημερώνει την Μαρίνα για τις απειλές που εξαπολύει η Καλλιόπη κι εκείνη, σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, παλεύει με νύχια και δόντια να ηρεμήσει τους άντρες της οικογένειας για να μην χυθεί άλλο αίμα. Η Βασιλική πλέον έχει αλλάξει ριζικά και δείχνει το σκληρό της πρόσωπο σε όλους.