Ο Νίκος δίνει ραντεβού με με τον Περικλή στο νοσοκομείο για να συζητήσουν κάτι σημαντικό. Ο σκοπός της συνάντησης είναι να του ζητήσει να απομακρυνθεί από τη γυναίκα του, Χρύσα. Ωστόσο, όταν ο Νίκος φτάνει στο νοσοκομείο, βρίσκεται μπροστά σε άντρα μεγάλης ηλικίας, τον οποίο σίγουρα δεν θα μπορούσε να ερωτευτεί η Χρύσα.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς Παγιδευμένοι

Προβληματισμένος, ο Νίκος τηλεφωνεί αμέσως στην Άννα και της ζητάει να συναντηθούν. Της εξιστορήσει την κατάσταση και της ζητάει να μιλήσει στην αδερφή της, όμως αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο.

Η Χρύσα δεν δέχεται να ακούσει λέξη και δεν πιστεύει ότι ο Περικλής της έχει πει ψέματα. Παρ’ όλα αυτά, οι αμφιβολίες αρχίζουν να ανθίζουν μέσα της, και έτσι αποφασίζει να μιλήσει με τον Περικλή για να διαπιστώσει αν οι υποψίες της Άννας και του Νίκου είχαν κάποια βάση. Για ακόμα μία φορά εκείνος καταφέρνει να της ρίξει στάχτη στα μάτια, διαβεβαιώνοντας τη ότι επιθυμεί να παραμείνει δίπλα της και να ζήσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους.

Παράλληλα, οι έρευνες για τους φόνους συνεχίζονταν, και ακόμα δεν είχε εντοπιστεί ποιος από τους ομήρους είχε σκοτώσει τον Αριστομένη. Η Άννα επισκέπτεται την νεαρή γυναίκα που της είχε επιτεθεί με το μαχαίρι, ελπίζοντας να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες. Εκείνη, όμως, αρνείται να συνεργαστεί, όμως όταν η Άννα βρίσκει την κατάθεσή της, διαπιστώνει πως αναφέρεται σε έναν άλλο επιζώντα, λέγοντας μάλιστα πολλά ψέματα.

Κατά τη δεύτερη προσπάθεια της Άννας να μιλήσει με την νεαρή γυναίκα, εκείνη καταρρέει και παραδέχεται ότι αυτή ήταν αυτή που σκότωσε τον Αριστομένη και την παρακαλεί να μην μιλήσει στην αστυνομία, καθώς είναι έγκυος. Το δίλημμα για την Άννα είναι τεράστιο και προσπαθεί να βρει μια λύση, αλλά τότε έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα έκπληξη.

Αποκαλύπτει ότι ο Σωτήρης, ο νεαρός που χρησιμοποιούσαν για να έχουν πρόσβαση στην υπόθεση του Ορέστη, ήταν στην πραγματικότητα βαλτός από τον Δημήτρη για να παρακολουθεί τις κινήσεις της. Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης ανακαλύπτει ότι ο Καθηγητής της Ψυχολογίας έστειλε email σε όλους τους φοιτητές, κατηγορώντας την έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος επέλεγε τα θύματά του ως πλαστή.

Όταν ένας από τους φοιτητές κατονομάζει τον Παναγιώτη Βερβερίδη ως τον δημιουργό της έρευνας, οι αρχές έχουν επιτέλους τις αποδείξεις που αναζητούσαν για να συλλάβουν τον ύποπτο. Ο παππούς του Παναγιώτη προσπάθησε να τον ενημερώσει, ενώ ο Δημήτρης και ο Ανδρέας κατευθύνονταν προς το σπίτι του.

Ακολουθεί ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό, κατά το οποίο ο Παναγιώτης τραυματίζει σοβαρά τον Ανδρέα, και ο Δημήτρης, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αναγκάζεται να τον πυροβολήσει. Όταν βλέπει τον Παναγιώτη να αιμορραγεί, θυμάται ότι πάσχει από αιμορροφιλία και συνειδητοποιεί πως κινδύνευε να πεθάνει στα χέρια του…