Στο σπίτι των Σκουταραίων, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά τεταμένη. Η Στάσα προσπαθεί με κάθε τρόπο να ευχαριστήσει τους καλεσμένους της, ωστόσο η Χάδω, που δεν εγκρίνει το προξενιό, δεν χάνει την ευκαιρία να το δείξει. Όταν εμφανίζεται η Ιουλία στο καθιστικό, ο Γιωργίκης, μένει άφωνος και συγκλονισμένος από την ομορφιά της.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Alpha «Το προξενιό στην Ιουλίας».

Κι ενώ, ο Χρήστος εξακολουθεί να βρίσκεται στο μοναστήρι, και με τις πιέσεις του Επιφάνειου, προσπαθεί να θυμηθεί τον θάνατο της μητέρας του, η διαδικασία του προξενιού προχωρά και φτάνει η στιγμή για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Ο Γρηγόρης, ενημερωμένος για τα νέα, είναι σε άθλια κατάσταση, και η Κυριακούλα προσπαθεί να τον συνεφέρει καλώντας τον να δει κατάματα την πραγματικότητα.

Ωστόσο, ο Γρηγόρης αρνείται να εγκαταλείψει την Ιουλία, ακόμη και αυτή τη στιγμή που εκείνη ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Γιωργίκη. Λίγο πριν υπογράψουν το προικοσύμφωνο, η Χάδω βάζει τον δικό της όρο: να παραμείνει στο σπίτι μετά τον γάμο.

Η Στάσα αντιδρά αρνητικά στην ιδέα ότι η κόρη της θα γίνει νύφη στο σπίτι όπου μια άλλη γυναίκα θα έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά, ο Γιωργίκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με τον γάμο, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για πισωγυρίσματα.

Οι δύο οικογένειες υπογράφουν, επισημοποιώντας τους αρραβώνες, και ο Γιωργίκης ανακοινώνει ότι η γαμήλια τελετή θα γίνει μέσα στην εβδομάδα. Η Στεφανία έχει ένα πολύ κακό προαίσθημα ότι σύντομα θα ξεσπάσει μεγάλη καταιγίδα, ενώ η Χάδω υποπτεύεται ότι ο αδερφός της έχει κάποιο λόγο που θέλει να παντρευτεί τόσο σύντομα την Ιουλία.

Η Στεφανία ανησυχεί για το αν ο Χρήστος θα προλάβει να ενημερωθεί για τον γάμο του πατέρα του, ο οποίος επιβεβαιώνει τις υποψίες της, αφού σκοπεύει να μην του πει τίποτα. Φοβάται ότι η αντίδραση του θα τινάξει τα πάντα στον αέρα και προτιμά να τον αφήσει στο μοναστήρι, υπό την εποπτεία του Επιφάνειου.

Όμως, ο Χρήστος έχει ήδη ανοίξει την ψυχή του στον μοναχό, μιλώντας για τους εφιάλτες του. Φανερά πιο ήρεμος ψυχικά, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, επιστρέφει στο σπίτι τη στιγμή που το επισκέπτεται η οικογένεια Σκούταρη για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του προξενιού.