Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Χριστόφορος συναντά τον Δώρο και τον πιέζει να του πει την αλήθεια σχετικά με τον Ηλία και τον εκβιασμό που έκανε.

Ο Μάρκος ψάχνει στο διαδίκτυο για στοιχεία που αφορούν τον Παύλο, ενώ ο Παύλος επισκέπτεται τη Κρίστια και της παραδίδει ένα πακέτο από τη Χλόη για καλό δρόμο. Το περιεχόμενο του πακέτου την εκπλήσσει όταν το ανοίγει.

Η Έλενα παρακολουθεί την Ειρήνη και ανακαλύπτει πού μένει. Έπειτα, ψάχνει τη διεύθυνση και τη συνδέει με την επιχείρηση της Σοφίας.
Η Μαρήλια πάει στην Χριστίνα και την διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτής και του Άρη.

Ο Χριστόφορος βρίσκεται στο σπίτι του στη Λευκωσία αναπολώντας παλιές στιγμές, ενώ ο Δώρος αισθάνεται υποχρεωμένος να αποκαλύψει στη Λουίζα την κατάσταση με τον Ηλία.

Ο Δώρος μοιράζεται με τη Λουίζα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του Ηλία και την προτρέπει να απομακρυνθούν με τον Άρη για το καλό τους. Καθώς συζητούν, ο Θέμης την παίρνει τηλέφωνο και ο Δώρος αντιδρά άσχημα, προσπαθώντας να πάρει το τηλέφωνο από το χέρι της.

Το βράδυ, ο Χριστόφορος βόλταρε στην πόλη, προσπαθώντας να καταλάβει τις πράξεις του Δώρου και να αποφασίσει για το μέλλον του.

Η Έλενα επισκέπτεται την επιχείρηση της Σοφίας, όπου γνωρίζεται με την ιδιοκτήτρια. Ξεκινάει μια φιλική συζήτηση με σκοπό να λάβει πληροφορίες για την Ειρήνη.
Ο Ηλίας εμφανίζεται στο σπίτι του Δώρου, ρωτώντας ποιος ήταν ο άντρας που τον κάλεσε. Ο Άρης, κρυμμένος, παρακολουθεί τη συζήτηση.