Ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει αύριο τα ξημερώματα (13/2, 06:30 ώρα Ελλάδας) ν πρόκριση στον 4ο γύρο του του Australian Open, με παλο τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ.

Γεννημένοι με διαφορά λίγων εβδομάδων ο ένας από τον άλλον, το 1998, ο Τσιτσιπάς (12/8/1998) ο Ίμερ (9/9/1998) γνωρίζει ο ένα το παιχνίδι του άλλου, καθώς  συχνά αντίπαλοι ως juniors.

Εξάλλου, πριν από το τουρνουά Μελβούρνης, οι δύο 22χρονοι αθλητές βρίσκονταν καθημερινά στο γήπεδο για προπόνηση, όπως αναφέι η ιστοσελίδα atptour.com.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω από τότε που ήταν μωρό» ο Τσιτσιπάς. «Είμαστε ίδια γενιά, ίδια ηλικία. Είναι σοβαρός αντίπαλος. Ξέρω ότι είχε μερικές καλές στους τελευταίους δύο γύρους. Έχει ένα πολύ μοναδικό, πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τους περισσότερους παίκτες».

Και πρόσθεσε: «Του αρέσει να παίζει με την ταχύτητά του. Νομίζω ότι είναι καλό που προπονηθήκαμε πολλές φορές μαζί κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Ο Ίμερ, ο οποίος πέρυσι έγινε ο Σουηδός με την υψηλότερη κατάταξη (Νο 67) από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2012, δήλωσε ότι του άρεσε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο προπόνησης με τον Τσιτσιπά και τον πατέρα και προπονητή του Στέφανου, Απόστολο.

«Είναι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι. Διασκεδάσαμε πολύ στην προπόνηση. Αισθάνθηκα λίγο σαν τις παλιότερες ημέρες, γιατί λίγο χρόνο μαζί τους όταν ήμασταν πιο νέοι» πρόσθεσε ο Ίμερ (Νο 95), ο οποίος στο β΄ γύρο νίκησε τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ με 2-6, 6-4, 6-4, 7-6/5.