Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει αύριο τα ξημερώματα (13/2, 06:30 ώρα Ελλάδας) την πρόκριση στον 4ο γύρο του του Australian Open, με αντίπαλο τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ.

Γεννημένοι με διαφορά λίγων εβδομάδων ο ένας από τον άλλον, το 1998, ο Τσιτσιπάς (12/8/1998) και ο Ίμερ (9/9/1998) γνωρίζει ο ένα το παιχνίδι του άλλου, καθώς ήταν συχνά αντίπαλοι ως juniors.

Εξάλλου, πριν από το τουρνουά της Μελβούρνης, οι δύο 22χρονοι αθλητές βρίσκονταν καθημερινά στο γήπεδο για προπόνηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα atptour.com.

«Είναι κάποιος που γνωρίζω από τότε που ήταν μωρό» είπε ο Τσιτσιπάς. «Είμαστε ίδια γενιά, ίδια ηλικία. Είναι σοβαρός αντίπαλος. Ξέρω ότι είχε μερικές καλές νίκες στους τελευταίους δύο γύρους. Έχει ένα πολύ μοναδικό, πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τους περισσότερους παίκτες».

Και πρόσθεσε: «Του αρέσει να παίζει με την ταχύτητά του. Νομίζω ότι είναι καλό που προπονηθήκαμε πολλές φορές μαζί κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Ο Ίμερ, ο οποίος πέρυσι έγινε ο Σουηδός με την υψηλότερη κατάταξη (Νο 67) από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2012, δήλωσε ότι του άρεσε να βρίσκεται στον ίδιο χώρο προπόνησης με τον Τσιτσιπά και τον πατέρα και προπονητή του Στέφανου, Απόστολο.

«Είναι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι. Διασκεδάσαμε πολύ στην προπόνηση. Αισθάνθηκα λίγο σαν τις παλιότερες ημέρες, γιατί πέρασα λίγο χρόνο μαζί τους όταν ήμασταν πιο νέοι» πρόσθεσε ο Ίμερ (Νο 95), ο οποίος στο β΄ γύρο νίκησε τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ με 2-6, 6-4, 6-4, 7-6/5.