Το Ναυάγιο: Ο Πέτρος απελευθερώνει την Ειρήνη

Στα επόμενα επεισόδια της σειράς «Το Ναυάγιο», όπως θα δούμε, η Ειρήνη θα πέσει θύμα υ Ιπποκράτη, ο οποίος αρχίζει να απολύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα και ο Πέτρος θα γίνει ο σωτήρας της.

Πέτρος και Ειρήνη δημιουργούν μια ξεχωριστή . Ο Πέτρος προσέγγισε την Ειρήνη με σκοπό να την κερδίσει στην με τον Βασιλείου. την παρουσία του, η Ειρήνη αισθάνεται ασφάλεια και εμπιστεύεται τον Πέτρο. Εκείνος της υπόσχεται πως θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους της για τη θάλασσα και να της δείξει πως η ζωή συνεχίζεται και η Ειρήνη συνειδητοποιεί ότι ο Πέτρος παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή της, όμως αναρωτιέται για τα σχέδια της τύχης.

Καθώς οι τους γίνονται όλο και πιο συχνές, η Ειρήνη, στα επόμενα επεισόδια της σειράς, ξαναβρίσκει την χαρά της και αρχίζει να νιώθει καλά, έχοντας τον Πέτρο ολοένα και πιο κοντά της. Παρ' όλο που έχει την πρόταση γάμου του Ιπποκράτη, βρίσκεται όλο και πιο συχνά με τον Πέτρο, που αρχίζει να της εκφράζει τα συναισθήματά του.

Ωστόσο, η αλλόκοτη συμπεριφορά του Ιπποκράτη συνεχίζεται και η Ειρήνη καταφεύγει στον Πέτρο για συμβουλές. Όταν ο λιμενικός από τον Πέτρο να να βλέπει την Ειρήνη, τότε καταλαβαίνουν πως κάτι συμβαίνει. Ο σκληρός χαρακτήρας του Ιπποκράτη εκδηλώνεται όταν απαγορεύει στην Ειρήνη να συναντιέται με τον Πέτρο, αλλά ο Πέτρος καταφέρνει να την απελευθερώσει, παρά τον που αντιμετωπίζει.