Ο Ολυμπιακός, με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Άρη νικώντας τους «κίτρινους» με 2-1, αλλά και οι «κίτρινοι» βρήκαν το εκτός έδρας γκολ κι ελπίζουν να ανατρέψουν το σκορ, στη ρεβάνς του προημιτελικού με τους «ερυθρόλευκους» για το Κύπελλο Ελλάδας.

Το σκορ στο «Καραϊσκάκης» άνοιξε μόλις στο 50ό δευτερόλεπτο από την έναρξη του αγώνα, όταν ο Βρουσάι έκανε την κάθετη στον Κάιπερς, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Χασάν με προβολή πρόλαβε τον Σάκιτς για το 1-0.

Ο Άρης απάντησε άμεσα, καθώς από φάουλ του Γκάμα και γύρισμα του Μάνου, ο Μπα με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Τζολάκη για το 1-1, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά.

Ο ρυθμός συνεχίστηκε φρενήρης και στο 7΄ ο Κουέστα έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Χασάν, στο επόμενο λεπτό ο Τζολάκης αποσόβησε το… δεύτερο αυτογκόλ του Μπα και στο 14΄ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 2-1, όταν από σέντρα του Χολέμπας, ο Χασάν ξανά, με πλασέ στην κίνηση, ξανάδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα δεν ήταν ίδιο, καθώς οι ομάδες έχασαν το ρυθμό τους. Μια κεφαλιά του Κάιπερς (71΄) από φάουλ του Φορτούνη πέρασε δίπλα από αριστερό δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ένα σουτ του Φορτούνη στο 83΄ αστόχησε και η ατομική ενέργεια του Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις σταμάτησε στον Κουέστα, με το 2-1 να παραμένει ως το τέλος και η ρεβάνς να προοιωνίζεται άκρως ενδιαφέρουσα.