«Η Μάγισσα»: Σε ένα σπίτι γεμάτο προστριβές, εντάσεις και στρατηγικές, η οικογένεια Λάσκαρη βρίσκεται σε συνεχή κατάσταση εντάσεων στη νέα σειρά του ANT1 «Η Μάγισσα». Ο θεσμός εκείνης της εποχής προκαλεί αντιζηλίες, πίκρες και διαπληκτισμούς.

Η Δαμιανή (Κατερίνα Λέχου), είναι η σύζυγος του Μιχαήλ Λάσκαρη (Γιώργος Γάλλος). Μητέρα κοριτσιών και δύο αγοριών (ο δεύτερος είναι βιολογικό παιδί της). Αρχικά
ως ένας πράος και ευγενικός άνθρωπος, γίνεται λύκος όταν πρόκειται για τα παιδιά της και άντρα της.

Από την άλλη πλευρά, η Αναστασία (Στανί Καπετανίδη) είναι κόρη ψαρά και έχει επιλεγεί από τον Μιχαήλ ως η δεύτερη, μη νόμιμη σύζυγός του, (συγκριά) για να φέρει στον κόσμο ένα αρσενικό παιδί, καθώς η Δαμιανή γεννούσε μόνο κορίτσια. Είναι όμορφη και ευγενική φυσιογνωμία. Και οι δύο συνυπάρχουν στο σπίτι και αποτελούν βασικά μέλη της οικογένειας Λάσκαρη.

Σύμφωνα με τον θεσμό, αυτή η δεύτερη μη νόμιμη σύζυγος αποκαλούνταν “Σύγκρια”, ενώ οι δύο γυναίκες, σύζυγος και σύντροφος, είχαν κοινή ονομασία, “σύγκριες”.

Στην περίπτωση που η νόμιμη σύζυγος δεν μπορούσε να γεννήσει α, τότε ο άντρας επέλεγε μια άλλη γυναίκα για να αποκτήσει τον πολυπόθητο απόγονο. Η ύπαρξη πολλών αρρένων στην οικογένεια, «τουφέκια» όπως ήταν γνωστά, συνεπάγονταν πολιτική και οικονομική ισχύ, ενώ διατηρούσαν το πατρικό σπίτι, συχνά ένα πύργο, στην οικογένεια.

Έτσι, ο Μιχαήλ έχει δύο συζύγους στη ζωή του. Τη μία την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, ενώ την άλλη την επέλεξε για να του χαρίσει απογόνους και την αγάπησε πραγματικά. Οι δύο γυναίκες αναπτύσσουν έντονες διαμάχες, και η ένταση φτάνει στα ύψη, μέσα στο ίδιο σπίτι!