Η παραλία: Ο αρραβωνιαστικός της Υπατίας φτάνει στα Μάταλα, αλλά εκείνη είναι στην αγκαλιά του Χάρι…

Η παραλία: Χάρι και Γιώργος γνωρίζονται στα Μάταλα

Ο δολοφόνος έσπειρε τον θάνατο στα Μάταλα συνεχίζει να επισκιάζει την περιοχή, και οι σκέψεις γύρω από τον μυστηριώδη δράστη εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Στο μεταξύ, ο Καραχάλιος και ο Γράντο είναι γεμάτοι απορίες, που δεν φαίνεται να έχει εύκολες απαντήσεις.

Την ίδια ώρα, η Υπατία και ο Χάρι περνούν μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στη φροντίδα των ασθενών στα γειτονικά χωριά. Οι πολλές επισκέψεις και ο κόπος τους τους κουράζουν και αποφασίζουν ότι αξίζει να ξεκουραστούν. Έτσι, αποφασίζουν να πάνε σε μια ερημική παραλία για να χαλαρώσουν.

Η επίσκεψή τους στην παραλία αυτή αποδεικνύεται καταλυτική στην εξέλιξη των σχέσεων τους. Εκεί, αρχίζουν να γνωρίζονται ακόμη καλύτερα και να ανακαλύπτουν κοινά ενδιαφέροντα που τους ενώνουν περισσότερο.

Εν τω μεταξύ, στα Μάταλα, η μητέρα της Υπατίας, Αντιγόνη, ανησυχεί για την κόρη της. Η Υπατία λείπει όλη την ημέρα, και η ανησυχία της αυξάνεται όσο περνά η ώρα. Αναζητώντας την κόρη της, η Αντιγόνη συναντά έναν άντρα που της είναι άγνωστος, τον Γιώργο Παυλόπουλο. Αυτός ο άνδρας είναι ο αρραβωνιαστικός της Υπατίας.

Ο Γιώργος είχε φτάσει στα Μάταλα για να κάνει έκπληξη στην αγαπημένη του. Όμως, όταν φτάνει στο σπίτι της, αντιμετωπίζει μια απογοήτευση. Η Υπατία του δεν είναι εκεί, και αντ’ αυτής, τον υποδέχεται η μέλλουσα πεθερά του.

Η πεθερά του, Υπατία, αποφασίζει να τον γνωρίσει και να τον παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Αρχοντάκη, καθώς και στην γιαγιά Νικολίνα,η οποία, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αργότερα αποφασίζει να επισκεφτεί τον Νικήτα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν καινούργια μυστικά από το κοινό τους παρελθόν.

Μετά από μια μέρα γεμάτη περιπέτειες με τον Χάρι, η Υπατία επιστρέφει στο σπίτι, όπου βρίσκεται προ εκπλήξεως, αντικρίζοντας τον αρραβωνιαστικό της να την περιμένει με ανυπομονησία.

Χάρι και Γιώργος γνωρίζονται στα Μάταλα

Παπα-Νικόλας και Γράντος βρίσκονται αντιμέτωποι με το δύσκολο ζήτημα της σχέσης του δεύτερου με τη γυναίκα του, Κερασίας. Το κύμα φημών και η δημόσια συμπεριφορά του Γράντου απειλούν να προκαλέσουν βαθιές πληγές στην σχέση τους, πληγές που ίσως μην είναι ποτέ αναστρέψιμες.

Αργά τη νύχτα, η Μαρία έχει την πεποίθηση πως ο Γράντος κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό. Κρυμμένη μέσα στο σκοτάδι βλέπει τα πάντα. Όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον Καραχάλιο, αυτός εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να εκφράσει τη συμπάθειά του προς το πρόσωπο της. Παράλληλα, ο Διονύσης, πατέρας της Υπατίας, αποφασίζει να συναντήσει τον Γιώργο. Στο καφενείο του Σήφη, κουβεντιάζουν για τον γάμο των δύο νέων και το μέλλον τους.

Αργότερα, ο Γιώργος και η Υπατία αποφασίζουν να κάνουν την πρώτη τους βόλτα στο χωριό. Επισκέπτονται τη γραφική παραλία των Ματάλων, απολαμβάνοντας μαζί όμορφες και χαλαρωτικές στιγμές. Ωστόσο, το μυαλό της Υπατίας είναι συνεχώς στραμμένο στον Χάρι. Και ο Χάρι, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αντιλαμβάνεται ότι τα αισθήματά του για την Υπατία γίνονται ολοένα και ισχυρότερα. Αυτό γίνεται ακόμη πιο προφανές όταν τυχαία συναντά τον αρραβωνιαστικό της και δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματα του.

Η κατάσταση μεταξύ τους έχει εξελιχθεί σε έναν ανακατεμένο γρίφο, και πλέον έχουν κατανοήσει την πολυπλοκότητά της. Την ίδια στιγμή, ο Λοΐζος, ο κοινοτάρχης της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπος με διλήμματα σχετικά με την έγκριση του σχεδίου που παρουσιάζει ο Αρχοντάκης. Ο τελευταίος επιθυμεί να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή, και ο Λοΐζος αναρωτιέται πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόταση.

Ταυτόχρονα, ο Γράντος αποφασίζει να επισκεφτεί τον Καραχάλιο στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, μοιράζεται μια πολύτιμη νέα πληροφορία σχετικά με τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει την περιοχή. Ο Γράντος ελπίζει ότι αυτή η πληροφορία θα βοηθήσει τις έρευνες και θα ρίξει φως στην υπόθεση. Όσον αφορά τον Πιτ, ο πόνος που αισθάνεται λόγω του χαμού της αγαπημένης του τον συντρίβει καθημερινά και αποφασίζει να ανοίξει την καρδιά του στην Νάταλι, μιλώντας της για τα συναισθήματα του.