Κάνε ότι κοιμάσαι: Ο Κάσδαγλης προσπαθεί να πείσει τον Νικόλα να δουλέψουν στο ίδιο κολέγιο. Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τους χορηγούς του πανεπιστημίου, όμως, ο γυμναστής προειδοποιεί τον Νικόλα να απομακρυνθεί μην δεχτεί την πρόταση και λίγο αργότερα βρίσκεται νεκρός! Αυτό το συμβάν δίνει στον Νικόλα ένα ισχυρό κίνητρο να ενταχθεί στον κόσμο των καθηγητών του πανεπιστημίου… Η σειρά της ΕΡΤ1 «Κάνε ότι κοιμάσαι» επιστρέφει με νέα επεισόδια..

Κάνε ότι κοιμάσαι – Νέα επεισόδια

Ο Νικόλας έχει παραιτηθεί από το σχολείο και βρίσκεται μόνος σε μια παραθαλάσσια περιοχή, παλεύοντας ανάμεσα στις ενοχές και τα τραύματά που είχε μετά το μακελειό στο θέατρο.

Η Μπετίνα προσπαθεί να τον πείσει να επιστρέψει, ενώ ο Μάκης προσπαθεί να προστατεύσει τη Νάσια από την αντιδραστική συμπεριφορά μετά τον χαμό του Στάθη.
Στο μεταξύ, ο Ίσσαρης, η Άννα και ο Πέτρος έχουν πάρει προαγωγή στο Τμήμα Ειδικών Εγκλημάτων, υπό την προϊσταμένη της αξιωματικού Χρύσας, η οποία δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη συμπάθεια προς αυτούς.

Εν τω μεταξύ, ο Κάσδαγλης αντιμετωπίζει τα δικά του φαντάσματα και έχει παραιτηθεί από το σχολείο. Τότε, δέχεται μια πρόταση από τον διευθυντή ενός ιδιωτικού σχολείου, από το οποίο έχει αποφοιτήσει. Ο διευθυντής Σταματάκης του προτείνει να επιστρέψει στο σχολείο ως δάσκαλος, με έναν όρο: να πείσει και τον Νικόλα να προσληφθούν μαζί στο ίδιο σχολείο.

Πριν από λίγους μήνες, στο σχολείο αποβλήθηκαν δύο μαθητές κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Αυτό το σκάνδαλο προκάλεσε όχι μόνο αναστάτωση, αλλά και τριγμούς στην προοπτική ανανέωσης της θητείας της παρούσας διοίκησης του σχολείου. Μια καθηγήτρια που ανησυχεί ιδιαίτερα γι’ αυτό είναι η Πέρσα.

Ο Σταματάκης, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν άντρα που τον εκβιάζει, απειλώντας να διαδώσει ένα ερωτικό βίντεο με τη σύζυγό του, Δέσποινα. Αυτή η κατάσταση προσθέτει περισσότερα προβλήματα στην ήδη δύσκολη θέση του Σταματάκη.

Ένας άλλος καθηγητής, ο Ίκαρος, πατέρας μιας κοπέλας στην Γ΄λυκείου, ειδικευμένος στην εγκληματολογία και διδάσκοντας στο πανεπιστήμιο, φαίνεται ότι γνωρίζει περισσότερα για τα μυστικά του Σταματάκη.

Η καλύτερη του φίλη, η Δάφνη, που είναι αρχηγός μιας ανερχόμενης πολιτικής παράταξης και έχει μια κόρη που φοιτά στο ίδιο σχολείο δεν σκοπεύει να τον αφήσει αβοήθητο σε όσα αντιμετωπίζει. Η Πέρσα φαίνεται να ακροβατεί ανάμεσα στα μυστικά του σχολείου και στην προσπάθειά της να ξεφύγει από εκεί…

Καθώς φτάνει το βράδυ της μεγάλης δεξίωσης για τους χορηγούς του σχολείου, όλοι φαίνονται να κρύβουν κάτι. Ο καθηγητής γυμναστικής προειδοποιεί τον Νικόλα να μην δεχτεί την πρόταση να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Λίγο μετά,σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ένα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με τη σύζυγο του διευθυντή του σχολείου διαρρέει και ο ίδιος βρίσκεται δολοφονημένος.

Ο Ίσσαρης και η ομάδα του, υπό την καθοδήγηση της Χρύσας, κλείνουν τον προαύλιο χώρο του κολεγίου, όπου βρέθηκε το πτώμα του γυμναστή. Αναπτύσσεται ξαφνικά ένα σύννεφο υποψίας γύρω από όλους, ενώ η Χρύσα φαίνεται αποφασισμένη να υποστηρίξει τον Σταματάκη, τον οποίο είχε η ίδια λυκειάρχη.Οι μάσκες αρχίζουν να πέφτουν, ωστόσο, ταυτόχρονα, όλοι φροντίζουν να κρατήσουν κρυφό ένα κομμάτι της αλήθειας.

Ο Νικόλας νιώθει ότι ο γυμναστής προσπάθησε, για κάποιο λόγο, να τον εμποδίσει να αποδεχθεί τη θέση στο καινούριο σχολείο. Αντί να τον αποθαρρύνει, όμως αυτό, αποφασίζει να εισέλθει στον λαμπερό κόσμο των μυστικών και της δύναμης.Τώρα, είναι ένας αφοσιωμένος κυνηγός του κακού και, μετά από όσα έζησε τους τελευταίους μήνες, αποδέχεται την πρόταση του νέου λυκειάρχη, προκειμένου να διερευνήσει μόνος του την υπόθεση.