Αρχικά, η Βασιλική παρεξηγεί την σχέση του πατέρα της με την Αριάδνη, όμως, στη συνέχεια της σειράς «Η Γη της Ελιάς» η αλήθεια για τη νεαρή κοπέλα απολύπτεται και την σοκάρει…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα και όλες τις στη Γη τη ελιάς.

Η Αριάδνη στη Μάνη και μένει στο σπίτι του , παριστάνοντας την κόρη ενός φίλου του. Παρόλα αυτά, η πλειονότητα των ανθρώπων τηρεί αμφιβολίες και υποπτεύεται μια νέα ερωτική σχέση του Στάθη. Αυτό προκαλεί παρεξήγηση τόσο στην Αρετή όσο και στη Βασιλική σχετικά με τη σχέση του Στάθη με την Αριάδνη.

Ταυτόχρονα, ο Στρατός εντοπίζει την Αριάδνη, αλλά, ευτυχώς, πριν προλάβει να την βλάψει, ο Στάθης επεμβαίνει και ο πρώην σύντροφος της κόρης του καταλήγει στη .

Καθώς ο χρόνος περνά, ο Στάθης ξεναγεί την κόρη του τις ομορφιές της περιοχής και, καθώς γνωρίζονται , της προτείνει να μείνει για πάντα στη Μάνη, αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλο, κάτι που η Αριάδνη δέχεται.

Κάποια στιγμή, η Αρετή συναντά τυχαία την Αριάδνη στον δρόμο και της επιτίθεται λεκτικά. Έτσι, η Αριάδνη αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, και η Αρετή μένει άναυδη. Αμέσως μετά η Αρετή τρέχει να βρει την Βασιλική και της ανακοινώνει την ύπαρξη μιας αδελφής. Η Βασιλική, αρχικά, δυσκολεύεται να πιστέψει αυτά που και αποφασίζει να συνομιλήσει με τον πατέρα της, προκειμένου να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.

Όταν, λοιπόν, ο πατέρας της λέει όλη την αλήθεια, η Βασιλική συγκινείται βαθιά και είναι έτοιμη να αποδεχτεί την Αριάδνη ως αδελφή της.