Η Αρτεμις φτάνει στη Μεσσήνη και αρχίζει να εργάζεται στο νοσοκομείο. Σε συνεργασία με τον Φάνη, σχεδιάζουν το σχέδιό τους για να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό, τον Ιάσονα. Ωστόσο, η παρουσία τους στο νοσοκομείο αρχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ο νέος γιατρός της πόλης έχει μόλις φτάσει.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του OPEN Έρωτας φυγάς.

Παρά τις αντιξοότητες, η Αρτεμις προσκλήθηκε σε μια εκδήλωση στη λέσχη και αποφασίζει να παραστεί. Εκεί συναντά τον Ιάσονα, τον οποίο γνώρισε ήδη στο παρελθόν, όταν της προσφέρθηκε βοήθεια για ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε με το αυτοκίνητό της. Κατά τη διάρκεια της συστάσεως, η Αρτεμις παρουσιάζεται ως “Αρτεμις” και ο Ιάσονας ως “Ιάσονας Δεμερτζής”. Η στιγμή αυτή σηματοδοτεί την έναρξη ενός ειδυλλίου μεταξύ τους, το οποίο αρχίζει να συγκινεί τον Ιάσονα.

Οι δυο τους, σύμφωνα με το περιοδικό Tivi Σίριαλ, αρχίζουν να βγαίνουν σε ραντεβού όλο και πιο συχνά. Για τον Ιάσονα, αυτή είναι η αρχή μιας νέας σχέσης, αλλά για την Αρτεμις είναι η εκκίνηση ενός μεγάλου σχεδίου που είχε στήσει με τον Φάνη. Κρατάνε ένα μεγάλο μυστικό: ο Φάνης αποκαλύπτει ότι ο Ιάσονας είναι ο αδελφός του. Ο πατέρας τους ήταν ο Γεώργιος Δεμερτζής. Ο Φάνης είναι εξώγαμος γιος του, ένα παιδί που ποτέ δεν αναγνώρισε, αν και γνώριζε την ύπαρξή του.

Ενώ ο Φάνης αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στη ζωή του, ο Ιάσονας, ο νόμιμος γιος και διάδοχος του Κιάρι, είχε όλα τα πλούτη και τις ευκαιρίες. Ο Φάνης νιώθει κατάφορα αδικημένος γι’ αυτό και αφού δεν μπορεί να βλάψει τον πατέρα του που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, ο στόχος του είναι να αφανίσει τον κληρονόμο.

Η Αρτεμις κρύβει και αυτή το δικό της μυστικό, και έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο: να καταστρέψει τον Ιάσονα. Έχει έρθει στη Μεσσήνη για να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει, καθώς και η ίδια είναι διαλυμένη από ένα μεγάλο ψέμα που έχει καθορίσει τη ζωή της.

Η Αρτεμις είναι κόρη της Ουρανίας. Ο πατέρας της δηλητηρίασε με λόγια τη βάζοντας τη μητέρα της ότι την παράτησε για να ζήσει τον έρωτά της με τον Γεώργιο Δεμερτζή και ότι δεν υπολόγισε ούτε σπίτι ούτε παιδί. Το μίσος της κοπέλας με τα χρόνια μεγάλωσε, αφού στερήθηκε το μητρικό χάδι, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα της το προσέφερε σε ένα ξένο παιδί, τον Ιάσονα.

Μόνο που η αλήθεια είναι διαφορετική. Η Ουρανία είχε εξομολογηθεί στην Αλεξάνδρα: “Δεν είναι εύκολο να σου παίρνουν τα παιδιά. Αγρίμι γίνεσαι. Ξέρω πώς είναι να σου τα αρπάζουν από την αγκαλιά. Το ξέρω πολύ καλά και δεν το εύχομαι σε κανέναν.” Αυτό όμως δεν το γνωρίζει η Αρτεμις, που έχει βάλει στόχο της ζωής της να καταστρέψει και τους δύο. Μόνο που το σχέδιό της θα πάρει άλλη τροπή όταν ερωτευτεί πραγματικά τον Ιάσονα.