Ο Μάνος για ακόμα μία φορά μιλάει άσχημα στην Αμαλία. «Το θράσος σου δεν έχει όρια! Τι σου έχω κάνει πια;», τον ρωτά.

«Αυτά τα μονόπρακτα να τα παίζεις αλλού! Εγώ δεν μασάω!! Έχεις βαλθεί να γλύψεις τους πάντες με σκοπό να βάλεις πόδι στην επιχείρηση! Και μόλις καπαρώσεις το πόστο της εσωτερικής αγοράς θα αρχίσεις τα «αποφασίζουμε και διατάζουμε»!

Δεν φαντάζεσαι τη φόλα σε περιμένει! Εδώ μέσα κάνω κουμάντο εγώ, κι εγώ τέτοιες π@υταν13ς δεν σηκώνω! Θα σε χορέψω στο ταψί! Θες μια συμβουλή; Κωλόκατσε στο δημαρχείο και μην ξανοίγεσαι, θα φας τα μούτρα σου!», της απαντάει εκείνος και η Αμαλία του απαγορεύει να της ξανά μιλήσει έτσι και τον προειδοποιεί πως θα ενημερώσει τον Ισίδωρο.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Για τόλμησε! Θα σε βγάλω τρελή! Άντε χάσου από δω μέσα!!», της απειλεί ο Μάνος, χωρίς όμως να ξέρει ότι η Αμαλία καταγράφει την κουβέντα τους στο κινητό της…

Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για την δεύτερη μέρα της δίκης, ο Πότης προσπαθεί να συνέλθει από την επίσκεψη του Βαφέα. «Μην σε κλονίζουν οι απειλές του Βαφέα.. Δεν τον παίρνει να κουνηθεί, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του!», τον καθησυχάζει ο Στάθης και ο Λυκούργος συμπληρώνει: «Αν κάνει το παραμικρό, η αστυνομία θα τον τσιμπήσει».

Στο μεταξύ, η Βασιλική πηγαίνει στο επισκεπτήριο της φυλακής για να δει την Αρετή, η οποία βλέπει να έρχονται ακόμα πιο μαύρες μέρες. «Μου λείπουν οι αγκαλιές μας, κι ας σου γκρίνιαζα.. Η μυρουδιά της εγγόνας μου, τα γέλια της.. Το καφεδάκι που έπινα τα πρωινά με την Ασπασία. Η περπατησιά μέχρι το μαγαζί, που μοσχοβολούσε ο τόπος θάλασσα όταν φυσούσε νοτιάς.. Τώρα που τα έχασα, τα κλαίω..», ομολογεί κλαίγοντας και στη συνέχεια ρωτάει για την δίκη της Χάιδως.

«Να της πει να καμαρώνει! Ποια μάνα, και μάλιστα Μανιάτισσα, δεν θα έκαμε το ίδιο; Σκότωσε για να προστατέψει το παιδί της! Κι αν δεν την γλιτώσει, να είναι περήφανη πες της! Εγώ θα σαπίσω εδώ μέσα για κάτι που δεν έκανα.. Τουλάχιστον εκείνη έσωσε το παλικάρι της..», της τονίζει και μάνα και κόρη κλαίνε.