Σασμός: Μετά τα εννιάμερα του Λάζαρου ο Αντρέας και ο Μηνάς στήνουν ενέδρα θανάτου στον Μαθιό.

Όπως θα παρακολουθήσουμε στην συνέχεια ο Μύρος, ο Γιώργος και ο Αντώνης επισκέπτονται το σπίτι του Σταματάκη για να εξακριβώσουν τι συνέβη. Η Ντίνα, παρούσα κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενημερώνει τον διοικητή της αστυνομίας για το χτύπημα. Πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο Αντρέας και η ομάδα του είναι ότι η οικογένεια της Καλλιόπης είναι ασφαλής και υγιής.

Ωσ, η εγκυμονούσα Βασιλική δείχνει ταραγμένη, οπότε αποφασίζουν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για εξε, κειμένου να βεβαιωθούν πως εκείνη και το μωρό είναι καλά.

«Να ευχαριστείτε τον Θεό που είστε καλά. Θα μπορούσε να είχε μεγάλο κακό. Ήταν πολύ δυνατή η έκρηξη. Μα ποιος περίμενε να χτυπήσουν τόσο γρήγορα, λίγες ώρες μετά την κηδεία του Λάζαρου; Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα», λέει ο Φραγκιαδάκης και η καπετάνισσα του απαντά: «Μετά τις μπαλοθιές για το κατευόδιο στην κηδεία του, είπανε να τον αποχαιρετήσουν και με ένα φουρνέλο στο σπίτι εκείνου που κατηγορούν για φονιά του».

Ο Διακομανώλης αναλαμβάνει την ανακατασκευή των ζημιών στο σπίτι, έναν γκρεμισμένο τοίχο και πολλά σπασμένα παράθυρα και γυαλιά. ι όμως συμφωνούν ότι το χτύπημα ήταν απλά προειδοποίηση και ότι στο θα υπάρξουν θύματα.

Και δεν έχουν άδικο, ώς ο Αντρέας, αργότερα, συνεννοείται με τον Μηνά για ακόμα ένα χτύπημα εναντίον των Σταματάκηδων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, μετά τις εννιά μέρες από τον του Λάζαρου, να επιτεθούν στον Μαθιό με όπλο, από απόσταση.