Ο επερχόμενος πρωθυπουργός της Νέας δεσμεύθηκε να προστατεύσει την οικογένειά του από αυτό που αποκάλεσε ως «απεχθή» κακοποίηση που δέχθηκε η προκάτοχός του, Τζασίντα Άρντερν, ενώ ήταν στην εξουσία.

Η κ. Άρντερν ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία της χώρας την , επικαλούμενη επαγγελματική εξουθένωση.

απειλές εναντίον της πιο συχνές τα τελευταία χρόνια και περιελάμβαναν ν άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είχε το δικαίωμα να «πυροβολήσει την πρωθυπουργό» για προδοσία και προδοσία σε ένα βίντεο στο YouTube.

Ο Χίπκινς, ο οποίος μίλησε την Κυριακή αφού οι βουλευτές του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος ψήφισαν ομόφωνα υπέρ του, είπε ότι μια «μικρή μειοψηφία» ήταν υπεύθυνη για τις απειλές που δεχόταν η Τζασίντα Άρντερν.

Είπε ότι «δεν αντιπροσωπεύει η κατάσταση αυτό που είμαστε ως χώρα».

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο έδειξαν ότι οι απειλές κατά της κυρίας Άρντερν είχαν σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια και τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον οκτώ απειλές εναντίον της είχαν εισέλθει στο νομικό σύστημα – συμπεριλαμβανομένου του άνδρα που τράβηξε το απειλητικό βίντεο στο YouTube.

Η αστυνομία χρειάστηκε επίσης να διερευνήσει μετά την παράδοση χειρόγραφων φυλλαδίων που ορκίζονταν να «εξολοθρεύν» την κ. Άρντερν τον του 2022.

Ο 44χρονος κ. Χίπκινς ήταν υπουργός αντιμετώπισης της Covid της Νέας Ζηλανδίας και έχει εκτενή πολιτική εμπειρία. Πρόκειται να ορκιστεί πρωθυπουργός την Τετάρτη μετά την επίσημη παραίτηση της κ. Άρντερν,  την οποία περιέγραψε ως «την πολύ καλή μου φίλη».