Η Γη της Ελιάς: Η Ειρήνη αφήνεται ελεύθερη. Η Ασπασία κατηγορεί τον Δημοσθένη για την συμπεριφορά της.. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Η Γη της Ελιάς: Η Ασπασία κατηγορεί τον Δημοσθένη για την συμπεριφορά της Ειρήνης

Η Ειρήνη οδηγείται στο κρατητήριο, ενώ ο Δημοσθένης σπεύδει στο σούπερ μάρκετ και να πείσει τον υπεύθυνο να μην κάνει μήνυση και το καταφέρνει. «Με ενημέρωσαν κι εμένα τηλεφωνικά… Μου είπαν ότι δεν θέλουν να ξαναπατήσει το πόδι της στο μαγαζί τους. Άμα την αντιληφθούν θα την πετάξουν έξω με τις κλοτσιές…», του λέει ο Κουράκος όταν επιστρέφει στο τμήμα και του ζητά να περιμένει μέχρι να τελειώσει με την γραφειοκρατία, ώστε να αφήσουν την κόρη του ελεύθερη.

Η Ειρήνη αφήνεται ελεύθερη και όταν επιστρέφουν στο σπίτι, η Ασπασία κατηγορεί τον Δημοσθένη για την συμπεριφορά της. «Είναι κακομαθημένη! Ζει σε μία φούσκα γιατί νομίζει ότι πάντα θα την ξελασπώνεις! Εσύ φταις!», του φωνάζει. «Εντάξει Ασπασία… εγώ φταίω για όλα! Εγώ πηδιέμαι ανάποδα για να τα έχετε όλα πλουσιοπάροχα κι εσείς με έχετε χεσμένο ξαφνικά! Εγώ φταίω για την Ειρήνη που είναι κλεπτομανής, εγώ φταίω και για τον Κίμωνα που αυτοκτόνησε! Εγώ!», της απαντά και βουρκώνει, καθώς μέσα του ξέρει καλά πως πράγματι φταίει ο ίδιος… Είναι η πρώτη φορά που έστω με αυτό τον τρόπο παραδέχεται την ενοχή του για τον θάνατο του γιού του…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι της Ασπασίας για ακόμα μία φορά. «Κορίτσι μου… θα είμαι ειλικρινής μαζί σου. Δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι το ποιος μπορεί να πήρε την καρδιά του γιου μου. Ξέρω ότι έχεις τρόπο να μάθεις…», της λέει, αλλά η αστυνόμος της εξηγεί πως αυτό είναι παράνομο και ανήθικο. Εκείνη τη στιγμή επιστρέφει ο Δημοσθένης από μία «δουλειά», κρατώντας στα χέρια μια τσάντα και ψυχρός λέει μόνο «Γεια» και πάει προς τα πάνω…

«Δημοσθένη, μπορεί να είσαι κουρασμένος, αλλά έλα να πεις δυο κουβέντες στη Δήμητρα! Πού πήγαν οι τρόποι σου;», του λέει επιτακτικά η Ασπασία κι εκείνος αφού το σκεφτεί για λίγο κάθεται απέναντι από την Δήμητρα, αλλά όταν φεύγει ξεσπάει στην Ασπασία:

«Ασπασία, πας καλά; Τι μου την κουβάλησες αυτή εδώ μέσα; Και γιατί με υποχρέωσες να κάτσω μαζί της;», της φωνάζει, αλλά εκείνη περνάει στην αντεπίθεση: «Γιατί το σπίτι αυτό είναι και δικό μου κι έχω δικαίωμα να καλώ όποιον θέλω! Και με τους καλεσμένους τους δικούς ΜΟΥ θα είσαι ευγενικός! Το κατάλαβες;»