Σασμός: Η ποία τους γράφτηκε η σκιά του θανάτου είναι αναπόφευκτη. Τέσσερις θα σβήσουν στα επόμενα επεισόδια του «Σασμού», βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στη θλίψη την Άνω Ποριά. Τέσσερις οικογένειες θα αντιμετωπίσουν την απώλεια των αγαπημένων τους, και η γαλήνη δεν θα επιστρέψει στο χωριό της Κρήτης, τουλάχιστον όχι σύντομα…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: 4 θάνατοι συγκλονίζουν την Άνω Ποριά

ηφόρος Σταματάκης

Ο Νικηφόρος δεν θα προλάβει να χαρεί τον πραγματικό του πατέρα. Ο νεαρός δίνει μια μεγάλη ευκαιρία για να εδραιώσει την σχέση του με τον Μαθιό, αλλά ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο που πλησιάζει με τον τρέα Βρουλάκη, θα αποφασίσει να την κατάσταση για να τιμήσει το αίμα της οικογένειάς του.

Όταν, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, τυχαία ακούσει την Καλλιόπη, να αναφέρει στον παπα-Μιχάλη ότι ο Παύλος έδωσε εντολή για τη δολοφονία του Βασίλη Σταματάκη, μέσα στη φυλακή, η αντίδρασή του θα είναι απόλυτη. Δεν θα να σκεφτεί περαιτέρω. Απλά θα κατευθυνθεί προς τον Παύλο. Εκείνος θα βρίσκεται στο καφενείο μαζί με τον Αντρέα, τον Τηλέμαχο και τον Λάζαρο, αλλά δεν θα μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί μπροστά στα μάτια του.

Ο γιος της Βασιλικής θα τον ρωτήσει αν πράγματι έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Βασίλη. Δεδομένου ότι δεν θα λάβει απάντηση, θα τον πυροβολήσει. Ευτυχώς για τον Παύλο, η σφαίρα θα περάσει μόλις λίγα χιλιοστά από δίπλα του. Ο Λάζαρος, τρομαγμένος, θα καταφέρει να κρατήσει τον νεαρό πίσω, όμως τελικά, θα πυροβολήσει τον Νικηφόρο.

Ο Παντελής και η Αννα θα καλέσουν αμέσως ασθενοφόρο, και ο Μαθιός μαθαίνοντας τι έχει συμβεί, θα τρέξει να ενημερώσει τη Βασιλική. Μαζί, θα φτάσουν στο νοσοκομείο για να αποχαιρετήσουν για πάντα τον γιο τους. Οι σπαρακτικές κραυγές της Βασιλικής θα ακουστούν σε όλο την Κρήτη. Η οικογένεια Σταματάκη θα βυθιστεί και πάλι σε ένα βαθύ πένθος, και καμία λέξη δεν θα είναι ικανή να ανακουφίσει τον πόνο τους. Μόνο η μητέρα του Νικηφόρου θα ορκιστεί εκση ενάντια του Λάζαρου, εκείνου που θα έχουν φυγαδεύσει Αντρέας και Τηλέμαχος.

Λάζαρος

Από τη που θα πυροβολήσει τον γιο της Βασιλικής και του Μαθιού, θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του. Ο Αντρέας και ο Τηλέμαχος αποφασίζουν να τον προστατέψουν, αρχικά κρύβοντάς τον σε μια σπηλιά στο βουνό, ενώ στη συνέχεια επιθυμούν να τον οδηγήσουν εκτός της χώρας μαζί με την οικογένειά του, προκειμένου να ξεκινήσουν τη ζωή τους την αρχή.

Ωστόσο, αυτό το σχέδιο δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς η αστυνομία θα βρίσκεται πάντα στα ίχνη τους, παρακολουθώντας κρυφά κάθε τους κίνηση. Ο Λάζαρος θα συνειδητοποιήσει ότι αν παραδοθεί, όπως επιθυμεί ο Παύλος για να ηρεμήσει η κατάσταση ανάμεσα στις δύο οικογένειες, θα καταλήξει στη φυλακή και οι Σταματάκηδες θα δώσουν εντολή να τον σκοτώσουν, όμως θα υπάρξουν αντίστοιχες συνέπειες αν παραμείνει στην Άνω Ποριά, σαν κυνηγημένος.

Ο Νικολής και ο Δημητρός Σταματάκης έχουν καταστρώσει το σχέδιο τους εδώ και αρκετό καιρό, και είναι μόνο ζήτημα να τον εντοπίσουν. Έτσι, ο Λάζαρος αποφασίζει να κρεμαστεί.

Γιαγιά Ειρήνη

Η γιαγιά Ειρήνη άντεξε τον θάνατο του γιου της, Μάρκου και των δύο εγγονών της, Πέτρου και Αγγέλου. Ακόμα, διατήρησε τη δύναμή της όταν η Μαρίνα και η Αργυρώ αποφάσισαν να μετακομίσουν στα Γιάννενα για μια νέα ζωή. Είναι ένας βράχος στις οικογενειακές φουρτούνες, προσπαθώντας πάντα να βοηθήσει τα αγαπημένα της πρόσωπα με λογική και σύνεση. Ωστόσο, όταν ο Αντρέας επέστρεψε στην Κρήτη, η ζωή της οικογένειάς της άλλαξε ριζικά.

Στα επόμενα επεισόδια, η γιαγιά Ειρήνη θα ξεκινήσει να προβλέπει τα δύσκολα που θα αντιμετωπίσει η οικογένειά της στο μέλλον και θα τα μοιραστεί με τους υπόλοιπους. Όμως, κανείς από τα μέλη της οικογένειας δεν θα την ακούσει, κυρίως ο Αντρέας, ο οποίος θα αρνηθεί να δεχτεί τις προφητείες της. Στη συνέχεια, αφού πεθάνει ο Νικηφόρος, θα ξεκαθαρίσει στον Αντρέα ότι αν δεν παραδώσει τον Λάζαρο, δεν θα τον θεωρεί πλέον ανιψιό της.

Μόνο ο Λάζαρος θα πάρει στα σοβαρά τα λόγια της γιαγιάς. Για απαλλαγεί από τις τύψεις θα κρεμαστεί. Η γιαγιά Ειρήνη θα βρει τον Λάζαρο και θα συγκλονιστεί βαθιά. Θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά η καρδιά της δεν θα αντέξει και αυτό το χτύπημα.

Θοδώρα Αγγελάκη

Η οικογένεια Αγγελάκη δεν είχε υποστεί πληγές τα προηγούμενα χρόνια, αλλά οι δυσκολίες είναι έτοιμες να χτυπήσουν τη ζωή τους στα επόμενα επεισόδια. Ό,τι κι αν ετοιμάζει η Θοδώρα για τον γάμο της με τον Γιώργο, μια σκιά κρέμεται πάνω τους. Σε λίγους μήνες, θα κρατούσαν στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους, αλλά η τραγωδία που έρχεται θα τους συντρίψει.

Όλα θα αλλάξουν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδιανόητη απώλεια μέσα σε μια στιγμή. Αρχικά, η Θοδώρα, θα βιώσει μια τραγική απώλεια, όταν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, εμφανίζονται επιπλοκές που την οδηγούν στο να χάσει το παιδί της. Η απώλεια αυτή θα την πληγώσει βαθύτατα και θα την κάνει να πιστεύει ότι είναι καταραμένη και ότι ο Θεός την τιμωρεί για το κακό που είχε κάνει στον Πέτρο πριν χρόνια.

Έτσι, αφενός, η Θοδώρα θα ζητήσει από τον Γιώργο να χωρίσουν, φοβούμενη ότι δεν θέλει να του στερήσει την ευκαιρία να κάνει οικογένεια. Αφετέρου, θα αποφασίσει να μιλήσει στη Μαρίνα, αποκαλύπτοντας τα γεγονότα που συνέβησαν πριν χρόνια με τον Πέτρο. Η Μαρίνα, χωρίς πολλά λόγια, θα την απομακρύνει από τη ζωή της, αρνούμενη να δεχτεί τη συγγνώμη της. Έτσι, η Θοδώρα, μην έχοντας άλλη επιλογή, θα αποφασίσει να φύγει για την Αθήνα, και συγκεκριμένα στον Πειραιά, γυρίζοντας σελίδα στη ζωή της, χωρίς να προειδοποιήσει τον Γιώργο για τον προορισμό της.

Ο Γιώργος, γυρίζοντας στο σπίτι του, θα τρελαθεί από ανησυχία όταν διαπιστώσει ότι η αγαπημένη του έχει εξαφανιστεί. Αγνοώντας τον λόγο της εμφάνισής της, θα την αναζητήσει απεγνωσμένα την ώρα που εκείνη θα χάσει τη ζωή της από ένα ατύχημα στον δρόμο και η οικογένειά της να βυθιστεί στο πένθος.