Έρωτας φυγάς: Η υπόθεση της δολοφονίας του Φίλιππου από την προηγούμενη σεζόν θα εμφανιστεί και πάλι στη νέα. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα φανερωθεί πλήρως η αλήθεια για το συμβάν, τουλάχιστον όχι αμέσως. Αν θυμάστε, ο Κοντογιάννης ήταν ο εκτελεστής του Φίλιππου, με την Ελπίδα να είναι μάρτυρας, αλλά παρά τον τρόμο της, προστάτεψε τον αγαπημένο της και κατηγόρησε τον ξάδελφό της για το έγκλημα. Ο Ιάσονας υπέστη πολλές αδικίες και κατηγορίες, αλλά τελικά η αθωότητά του αποδείχτηκε και απελευθερώθηκε. Έπειτα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Μάρκο, προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον δολοφόνο του φίλου τους. Ωστόσο, χωρίς πειστικά στοιχεία ή μάρτυρες, η προσπάθειά τους ήταν άκαρπη, όπως και οι έρευνες της αστυνομίας…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του OPEN Έρωτας φυγάς.

Έρωτας Φυγάς: Ο εκδικητής…

Μια μέρα, η Φωτεινή Κοντογιάννη άκουσε τον σύζυγό της να ομολογεί τη δολοφονία του Φίλιππου μέσα από μια τηλεφωνική συνομιλία. Αυτό που άκουσε της προκάλεσε σοκ. Διστάζει να τον καταδώσει, φοβούμενη τις συνέπειες για την οικογένειά της. Επειδή ξέρει ότι θα έβαζε τον πατέρα των παιδιών της πίσω από τα κάγκελα, επιλέγει να μην πει τίποτα.

Σε άλλη περίπτωση, ο Στρατής μαθαίνει το μυστικό της δολοφονίας από έναν γνωστό του Κοντογιάννη. Αν και ο Στρατής θα μπορούσε να ενημερώσει τον Ιάσονα, που έχει πληγωθεί βαθιά από το θάνατο του φίλου του, αποφασίζει να κρατήσει την πληροφορία για να τη χρησιμοποιήσει για δικό του όφελος. Το κίνητρο του Στρατή είναι η οικονομική εκμετάλλευση της πληροφορίας.

Σχεδιάζει λοιπόν να εκβιάσει τον Κοντογιάννη, αφού στο παρελθόν του είχε συμπεριφερθεί με άσχημο τρόπο.
Ο Στρατής, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, του στέλνει μια απειλητική επιστολή ζητώντας χρήματα για τη σιωπή του. Ο Κοντογιάννης, έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις, δεν χάνει την ψυχραιμία του και σχεδιάζει πως θα βγάλει από την μέση τον εκβιαστή του.

Κανονίζει με τον Στρατή μια συνάντηση, όπου υποτίθεται ότι θα του παραδώσει τα χρήματα. Όμως, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει ο Κοντογιάννης. Ο Στρατής παγιδεύεται αλλά αντιδρά αφού καταλαβαίνει τον κίνδυνο. Η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τον Στρατή να χρησιμοποιεί ένα μικρό μαχαίρι για να αμυνθεί. Μετά από μια έντονη συμπλοκή, ο Κοντογιάννης πέφτει στο έδαφος. Ο Στρατής είναι τρομαγμένος και αποφασίζει να φύγει από το σημείο, φοβούμενος τις συνέπειες.

Ενώ η Φωτεινή Κοντογιάννη πληροφορείται πως ο σύζυγός της σχεδιάζει να την παρατήσει για μία άλλη, νιώθει το αίμα της να βράζει. Παρ’ όλο που έβαζε συχνά νερό στο κρασί της για τα κατορθώματά του, πια δεν πρόκειται να σωπάσει. Αποφασίζει να να του δώσει ένα μάθημα και γι’ αυτό τον καταγγέλει. Τρέχει στον εισαγγελέα, αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια. Μετά την καταγγελία της, οι αστυνομικές αρχές ενεργοποιούνται για να τον εντοπίσουν. Στην περιοχή του Κιάρι, το γεγονός γίνεται γρήγορα γνωστό. Πλέον όλοι ξέρουν ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Φίλιππου. Εντωμεταξύ, ο Στρατής επιστρέφει στο σπίτι και μαθαίνει τα νεότερα για την καταγγελία.

Οι ημέρες περνούν, αλλά ο Κοντογιάννης δεν δίνει σημάδια ζωής… Πολλοί θεωρούν ότι ο άνθρωπος αυτός έμαθε για την έρευνα της αστυνομίας και διέφυγε. Χωρίς να έχουν βρει το σώμα του, ο Στρατής αναρωτιέται αν πράγματι κατάφερε να τον σκοτώσει. Πλέον, φοβάται μήπως εκείνος θελήσει να πάρει εκδίκηση.
Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι υπάρχει κάποιος που ήταν μάρτυρας. Κάποιος που γνωρίζει όλη την αλήθεια και έχει τη δύναμη να τον καταδώσει. Εάν επιλέξει να αποκαλύψει τα γεγονότα…

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, όπως σας ενημερώσαμε στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Φάνη Παράσχου, τον ανιψιό του Στέφανου. Πρόκειται για τον γιο του αδελφού του Στέφανου, με τον οποίο είχε χάσει επαφή από όταν ήταν ακόμη 34 ετών. Ο αδελφός του Στέφανου είχε χωρίσει από τη γυναίκα του, η οποία πήρε τον γιο τους και απομακρύνθηκε, διακόπτοντας κάθε επικοινωνία μαζί τους. Τώρα ο Φάνης κάνει την επανεμφάνισή του στη γενέτειρά του. Η Νότα εξαρχής είναι δύσπιστη με την άφιξή του και προσπαθεί να μάθει περισσότερα για το ποιοι ήταν οι γονείς του από τους ηλικιωμένους της περιοχής.

Μαθαίνοντας ότι ο πατέρας του Φάνη ήταν σχετικά κοντός και αδιάφορος στην εμφάνισή του, αναρωτιέται γιατί ο Φάνης είναι τόσο ψηλός και ελκυστικός. Ωστόσο, ο Στέφανος δεν δίνει σημασία και της υπενθυμίζει την εντυπωσιακή ομορφιά της μητέρας του Φάνη. Αλλά η Νότα παραμένει επιφυλακτική και παρατηρεί στενά τον Φάνη. Εν τω μεταξύ, ο Φάνης δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κληρονομιά του θείου του, αλλά μιλάει για τις δικές του επιχειρηματικές προσπάθειες. Ωστόσο, αποφασίζει να μείνει στο Κιάρι και να δουλέψει με τον θείο του και τον Μάρκο. Την ίδια στιγμή, εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της οικογένειάς του και στον συγχωρεμένο Γιώργο Δεμερτζή…

Η Νότα ασκεί πίεση στην Ευγενία, γίνεται πιο πιεστική απέναντί της. Με την απώλεια της προσωπικής της περιουσίας και του αδελφού της, που θα μπορούσε να την υποστηρίξει οικονομικά, βλέπει την Ευγενία και τη νέα οικογένεια της ως το μέσο για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής που αγαπά. Η Νότα πιστεύει ότι η Ευγενία δεν έχει καμία ελπίδα να μείνει δίπλα στον Μάρκο και να αναθρέψει το παιδί τους μαζί του. Γι’ αυτό την παροτρύνει να επιδιώξει ένα καλό διαζύγιο. Η Νότα της υποδεικνύει ότι η σχέση της με τον Μάρκο είναι πια διαλυμένη και πρέπει να σκεφτεί τα οικονομικά της συμφέροντα.

Η Ευγενία ωστόσο, εξακολουθεί να έχει συναισθήματα για τον Μάρκο. Όταν η Νότα προσπαθεί να δηλητηριάσει την Αλεξάνδρα, αποτυγχάνει. Και ακόμα χειρότερα, η Αλεξάνδρα την καταλαβαίνει και την απειλεί. Πολλοί πιστεύουν ότι η Αλεξάνδρα ήταν υπό την επίδραση των φαρμάκων της, αλλά η Νότα γνωρίζει ότι πρέπει να την >. Ενώ η Ευγενία δείχνει αμφιβολίες για την ιδέα της Νότας, αφού πιστεύει ότι αν η Αλεξάνδρα ήθελε, θα είχε ήδη αποκαλύψει την πατρότητα του Γιωργάκη.

Στη συνέχεια, η Νότα προσπαθεί να κάνει την Ευγενία να πιστέψει ψεύτικα γεγονότα, χρησιμοποιώντας έναν πληρωμένο συντάκτη για να γράψει το υποτιθέμενο γράμμα της Αλεξάνδρας προς τον Μάρκο, το οποίο θα αποκαλύπτει ότι ο Γιωργάκης είναι ο γιος του Μάρκου.

Αυτό πυροδοτεί την ζήλεια της Ευγενίας που, πιστεύοντας ότι η Αλεξάνδρα προσπαθεί να καταστρέψει τη ζωή της, αποφασίζει να την σκοτώσει. Η Νότα βλέπει το σχέδιό της να προχωρά άψογα, ενώ η Ευγενία τελικά κάνει κακό στην Αλεξάνδρα.

Αλλά όταν για κακή τους τύχη η Αλεξάνδρα επιβιώνει, η Νότα αναλαμβάνει δράση, προσφέροντας στην Ευγενία ένα άλλοθι για τη νύχτα της επίθεσης και προετοιμάζοντας μια στρατηγική σε περίπτωση που η Αλεξάνδρα την κατηγορήσει.

Παρόλο που συνήθως δημιουργεί προβλήματα στους Δεμερτζήδες, τώρα επικεντρώνεται κυρίως στον πρώην άνδρα της, τον Μιχάλη, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι προχώρησε στη ζωή του με τη Νάντια Μαρκοπούλου, μια γυναίκα που όλοι στη Μεσσήνη την στηρίζουν και την θαυμάζουν. Η Ελπίδα, από την άλλη, έχει σχέση με τον Κοντογιάννη γιατί είναι ο μόνος που φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν.

Αλλά ο Κοντογιάννης αργεί να χωρίσει τη Φωτεινή και όταν τελικά αποφασίζει να το κάνει, έρχεται η αποκάλυψη ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του Φίλιππου, και η αστυνομία τον κυνηγά. Έχει σκάσει από την ζήλια της για την ευτυχία του Μιχάλη και προσπαθεί να τον απομακρύνει από τη Νάντια. Με αποτέλεσμα να οργανώσει μια ψεύτικη κατηγορία δωροδοκίας εναντίον της Νάντιας, ελπίζοντας ότι θα την απομακρύνουν από τη θέση της εισαγγελέως. Ωστόσο, ο Μιχάλης γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνει η Ελπίδα, βρίσκει τρόπο να ανακαλύψει την αλήθεια και να υπερασπιστεί τη Νάντια.