Το Μυστικό της Πεταλούδας: Τα πρώτα επεισό, 1 6, του δεύτερου κύκλου της σειράς που θα βληθούν 17, 18 και 19/08…

Το Μυστικό της Πεταλούδας 2ος κύκλος, επεισόδια 1-2-3-4-5-6

Μετά έκρηξη στο αμάξι του Χριστόφορου, η Ειρήνη ξυπνάει στο νοσοκομείο. Ο Φίλιππος εκεί της και τη ρωτάει ποιος ήταν στο αμάξι, αλλά, η Ειρήνη δεν ξέρει.

Η Χριστί γυρνάει στο σπίτι που ο Άρης την έστησε στο ραντεβού τους και βρίσκει εκεί το Θέμη, που πήγε να επιστρέψει στην Εύα το αμάξι της. Η Χριστίνα του λέει πως ο Χριστόφορος είχε τηλεφωνήσει στην Εύα κι εκείνη έφυγε να πάει να τον βρει.

Επεισόδιο 1-2

Ο Άρης ξυπνάει στο νοσοκομείο και μια νεαρή γιατρός, η Μαρήλια, του λέει πως είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο. Ο Άρης έχει ελαφριά διάσειση και δε θυμάται τι ακριβώς συνέβη. Ο Ηλίας, ο άντρας που παραλίγο να τον χτυπήσει με το αμάξι του, είναι στο νοσοκομείο και λέει στον Άρη ότι έτρεχε με το ποδήλατο και πετάχτηκε μπροστά του.

Η Σοφία που μαθαίνει για την έκρηξη στο αμάξι του Χριστόφορου και για την Ειρήνη, τρέχει στο νοσοκομείο να δει πώς είναι η Ειρήνη. Βρίσκει εκεί τον Φίλιππο, αλλά, όταν πηγαίνουν στο δωμάτιο, βλέπουν πως η Ειρήνη έχει φύγει.

Παράλληλα, στην Αθήνα, η Έλενα, μια φωτογράφος, πάει στον τάφο του αδερφού της, που δολοφονήθηκε 26 χρόνια πριν. Μια βδομάδα μετά, η Ειρήνη έχει καταφύγει στο σπίτι του Σάββα, όπου προσπαθεί να συνέλθει απ΄ το σοκ της έκρηξης μαζί με το Μάρκο.

Η αστυνομία αναζητάει τον Γιάννο, που είναι ο βασικός ύποπτος για την έκρηξη στο αμάξι του Χριστόφορου, αλλά, δε μπορούν να τον βρουν πουθενά.
Ο Στέφανος γυρνάει σπίτι, αλλά, του λείπει πολύ η Αμάλα, που έχει φύγει για τη Συρία και δε μπορεί να συνηθίσει την απουσία της.

Η Μαρήλια, η νεαρή γιατρός που εξέτασε τον Άρη, μιλάει στον πατέρα της, τον Άλκη για το ατύχημα του Άρη με το ποδήλατο, που της ξύπνησε οδυνηρές αναμνήσεις απ΄ το παρελθόν της. Ο Άλκης την παρακαλεί να ξεχάσει αυτό που της συνέβη σα να μην έγινε ποτέ.

Όταν πάνε για ψώνια, ο Ηλίας, ο άντρας, που παραλίγο να χτυπήσει τον Άρη με το αμάξι του, πλησιάζει τον Άλκη και του μιλάει. Η Μαρήλια τον αναγνωρίζει και ρωτάει τον πατέρα της από πού τον ξέρει.

Η Έλενα, στην Αθήνα, μιλάει στο φίλο της τον Χρήστο για το φόνο του αδερφού της, 26 χρόνια πριν. Του λέει ότι δεν έπιασαν ποτέ τον δολοφόνο του.
Όταν φωτογραφίζει, όμως, στην πόλη και μπαίνει σ΄ ένα παλαιοπωλείο, βλέπει μέσα στο μαγαζί κάτι, που θ΄ αλλάξει την πορεία της ζωής της.

Επεισόδιο 3-4

Η Έλενα συναντάει τη Μόνα και τη ρωτάει, αν στο πορτραίτο που είδε στο παλαιοπωλείο είναι ο Κυριάκος Βασιλείου. Η Μόνα της λέει πως το ίδιο τη ρώτησε κι ένα παιδί, που είχε πάει στο Λίβανο, ο Μάρκος κι ότι στο πορτραίτο είναι ο Χριστόφορος Ξένος.

Ο Σάββας ρωτάει την Ειρήνη, αν είδε καθόλου τη Σοφία και τον Αρίστο από τη μέρα της έκρηξης.
Όταν γυρνάνε απ΄ τα ψώνια με τη Μαρήλια, ο Άλκης βλέπει το dvd, που του έδωσε ο Ηλίας και μένει άναυδος.

Ο καινούργιος αρχηγός, που αντικατέστησε τον Γιάννο, πάει στο , ενημερωμένος ήδη για τα συμβάντα της έκρηξης, αλλά, έχει αναπάντητα ερωτήματα, που τα λέει στον Στέφανο, φέρνοντας τον σε δύσκολη θέση, αφού δε μπορεί να του πει πως η Ειρήνη είναι η χαμένη κόρη του Χριστόφορου.

Η Έλενα ψάχνει πληροφορίες για τον Χριστόφορο και μαθαίνει για την έκρηξη στο αμάξι του.Ο Άρης πάει να πάρει το ποδήλατο του απ΄ την αστυνομία.

Όταν φεύγει, πάει ο Ηλίας στο σπίτι, όπου είναι ο Δώρος μόνος δήθεν για να ρωτήσει πώς είναι ο Άρης. Αλλά, στην πραγματικότητα, ο σκοπός της επίσκεψης του είναι άλλος και ταράζει πολύ το Δώρο.
Ο Θέμης με τη Χριστίνα συγκρούονται εξ΄ αιτίας του Χριστόφορου.

Η αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τον Γιάννο, ενώ ο καινούργιος αρχηγός αναρωτιέται για τη σχέση του Χριστόφορου και της Εύας και για την παρουσία της Ειρήνης στο της έκρηξης.

Ο Στέφανος τηλεφωνεί στην Ειρήνη, που είναι ακόμα σε αναρρωτική άδεια στ σπίτι του Σάββα και της το λέει. Της λέει ότι δε μπορεί να κρύβει άλλο ότι ο Χριστόφορος είναι ο Κυριάκος Βασιλείου, πρέπει να κάνει το καθήκον του και να το πει στον αρχηγό.

Η Έλενα πάει στη μητέρα της στο γηροκομείο και της λέει πως βρήκε τον δολοφόνο του Νικήτα, ενώ ο Νικόλας προτείνει στο Στέφανο να υιοθετήσει την Αμάλα.

Επεισόδιο 5-6

Μετά την έκρηξη στο αμάξι του Χριστόφορου και τον θάνατο της Εύας η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου. Η Ειρήνη και ο Μάρκος παραμένουν σοκαρισμένοι. Εντωμεταξύ, ο Ηλίας βρίσκει τον Χριστόφορο και τον πυροβολεί αλλά ο Χριστόφορος καταφέρνει να ξεφύγει με τη μηχανή του.

Την ίδια ώρα ο Σάββας βρίσκει ένα πτώμα στη θάλασσα και το βγάζει έξω με τη βάρκα του. Εκεί είναι η Ειρήνη και ο Μάρκος που τον αναγνωρίζουν και καλούν την αστυνομία. Είναι ο Πολυβίου.

Η αστυνομία ρίχνει τις υποψίες της στον Ξένο. Εντωμεταξύ ο Ηλίας συνεχίζει να ψάχνει τον Χριστόφορο, ενώ η αστυνομία ερευνά τον χώρο που έπεσαν οι πυροβολισμοί. Τέλος, η θεραπεία της Κρίστια πάει πολύ καλά και έχει βελτίωση στην όρασή της