Η Ιουλία βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση προσπαθώντας να προσαρμοστεί στο αρχοντικό των Προβιών, την ώρα που η Χάδω με κάθε ευκαιρία της φέρεται άσχημα, προσπαθώντας να την πείσει να αλλάξει συμπεριφορά προκειμένου να ανταποκριθεί στο ρόλο της «κυρίας Προβιού».

Ταυτόχρονα, όμως προκαλεί τον θυμό του Γιωργίκη, ο οποίος υπερασπίζεται την Ιουλία, ενώ ο ίδιος ανησυχεί για τις συχνές επαφές του Χρήστου με την γυναίκα του. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός που τη ζηλεύει.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Alpha «Το προξενιό στην Ιουλίας».

Στην Αθήνα, το γράμμα του Ατζαλίνα δημιουργεί ένταση μεταξύ του Αποστόλη και της Αλεξάνδρας, αναγκάζοντάς την να κάνει μια επιλογή που θα επηρεάσει το μέλλον τους. Στη Λάρισα, το ραντεβού της Βαγγελίτσας και του Ρήγα οδηγεί σε μια απρόσμενη κατάληξη, δημιουργώντας προβλήματα στον αδελφό της Ιουλίας, ο οποίος υποψιάζεται την παρέμβαση του Σωτηράκη.

Ταυτόχρονα, η Δέσπω δείχνει σιγά-σιγά προτίμηση προς τον νέο της αφεντικό, ενώ το σπίτι αναστατώνεται από την εξαφάνιση του Χρήστου, που αυτή τη φορά φεύγει με την Ιουλία.

Η νεόνυμφη Ιουλία βιώνει δυσάρεστες στιγμές τις πρώτες νύχτες του γάμου της, ενώ ο Γιωργίκης προσπαθεί να δείξει την καλή του πλευρά, προκαλώντας τον θυμό της Χάδω που περιμένει η νύφη να φροντίζει τον γαμπρό και όχι το αντίθετο.

Οι επιπτώσεις όμως της νέας κατάστασης στο σπίτι δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, μέχρι που τα μέλη της οικογένειας συνειδητοποιούν την απουσία του Χρήστου. Σύμφωνα με τη Δέσπω, εκείνος έφυγε αναστατωμένος με το άλογό του και χάθηκε στη νύχτα.

Ο Γιωργίκης προσπαθεί να τον εντοπίσει στο δάσος των μανιταριών, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο Χρήστος, βρίσκει καταφύγιο στο μοναστήρι και στον πατέρα Επιφάνειο, ο οποίος τον καθοδηγεί σχετικά με το πώς θα βρει το ημερολόγιο της μητέρας του.

Στην Αθήνα, ο Απόστολος βρίσκει το γράμμα του Ατζαλίνας στο σπίτι της Αλεξάνδρας, ενώ η Ιουλία αναρωτιέται πώς η μητέρα της γνώριζε και την συμβούλεψε τον τρόπο να παραπλανήσει τον άντρα της την πρώτη νύχτα του γάμου.