Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Η Χάρις είναι σοκαρισμένη όταν βρίσκει τον Νικόλα στην κατοικία του Στέφανου. Ο Στέφανος προσπαθεί να δικαιολογηθεί, εξηγώντας πως ο Νικόλας είχε έρθει για να του μεταφέρει τα νέα σχετικά με την Αμάλα. Μετά την αναχώρηση του Νικόλα, η Χάρις θέλει να εξερευνήσει τον χώρο όπου ζει ο Στέφανος και τον ρωτά για την διαδικασία υιοθεσίας.

Η Ειρήνη επιστρέφει στο σπίτι της, και ο Αρίστος την υποδέχεται με χαρά. Αποκαλύπτει σε αυτόν ότι ήθελε απλώς να περάσει τη νύχτα εκεί μόνη της.

Ο Χριστόφορος, έξαλλος από τις φωτογραφίες που η Έλενα τράβηξε μαζί του και της Ειρήνης, αντιδρά έντονα προς την Έλενα και της λέει να φύγει. Ωστόσο, αισθάνεται ξαφνικά έντονο πονοκέφαλο.

Ο Παύλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την Κρίστια για το ότι κράτησε το μυστικό από τη Χλόη σχετικά με τον Γρηγόρη. Η Κρίστια τον προτρέπει να ενημερώσει τη Χλόη για τον Γρηγόρη, καθώς υπάρχει πιθανότητα να το μάθει μέσω του ίντερνετ.

Η Έλενα βρίσκεται πλέον στη Λευκωσία και προβληματίζεται για τα επόμενα βήματά της. Θέλει να ανακαλύψει το είδος της σχέσης ανάμεσα στον Χριστόφορο και την Ειρήνη. Σκέφτεται να ψάξει τον Μάρκο για να μάθει από αυτόν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Φίλιππος πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα για να πάρει τα όπλα του Χριστόφορου και ο Άλκης τον ενημερώνει για ένα σήμα από το τηλέφωνο του Πολυβίου κοντά στον επαγγελματικό χώρο του Χριστόφορου.

Ο Φίλιππος πιστεύει ότι υπάρχει μια προσπάθεια να τους μπλέξουν στον φόνο του Πολυβίου. Τέλος, ο Άρης παρατηρεί την μελανιά στο μάτι της Λουίζας και αρπάζεται με τον Δώρο. Αν και ο Δώρος υποστηρίζει ότι δεν την χτύπησε, ο Άρης δεν πείθεται. Ο Άρης είναι θυμωμένος με τον Δώρο και πηγαίνει στην εταιρεία θέλοντας να συνομιλήσει με τον Χριστόφορο.